Activiteiten

Kinderen

  • Excursie: De excursies voor kinderen zijn echt een schot in de roos.  Even lekker samen zijn met kinderen die een brede interesse en lastige vragen hebben. Wat loopt de samenwerking dan opeens fantastisch! Even alle kennis opzuigen en voldaan weer naar huis gaan. Het is een bijzondere ervaring, iedere excursiedag weer. Al die blije gezichten en het plezier dat afspat van het leren en het aangaan van nieuwe contacten.

 

Volwassenen

  • Meet en Greet. Behoefte om met anderen ervaringen op het gebied van hoogbegaafdheid te delen? Daarvoor zijn de Meet & Greet avonden bijzonder geschikt. In informele sfeer bij iemand thuis maakt u kennis met hoogbegaafden zelf en opvoeders van hoogbegaafden. Deze avond is met niet alleen voor mensen die veel van hoogbegaafdheid weten. Juist ook voor nieuwe leden of geinteresseerden zijn deze avonden een goed begin om over hoogbegaafdheid te leren, te horen hoe andere ouders omgaan met de problemen die je op school met je kind tegenkomt of hoe je omgaat met geloof en hoogbegaafdheid.

 

  • Choochem wandeling. Op ongedwongen en ontspannen manier elkaar ontmoeten als hoogbegaafden of als geinteresseerde rond hoogbegaafdheid. Zonder verplichtingen elkaar vragen kunnen stellen, of ervaringen uitwisselen. Om de drie maanden is er een Choochem wandeling van ongeveer een uur, met na afloop ter afsluiting wat met elkaar drinken. Alle onderwerpen kunnen ter sprake komen, maar ook als je dat niet wilt kun je elkaar gewoon ontmoeten om te ontdekken dat je niet de enige bent die zo in elkaar zit.

 

 

Mini-symposium

  • Hoogbegaafdheid en geloven... Sinds 2016 vindt er ieder jaar een mini-symposium plaats rond het thema hoogbegaafdheid en geloven. Dit mini-symposium wordt door het bestuur van Choochem georganiseerd.
    Ieder jaar weer een verrassing wat de inhoud van de dag gaat worden.

 

Algemene Leden Vergaderingen

Dit is een  jaarlijkse ledenvergadering van Choochem. Een ledenvergadering is zoals oud en nieuw, een goed moment om terug te kijken. In dat terugkijken is reflectie een belangrijk onderdeel: wat hebben we goed gedaan; wat laten we achter ons; wat nemen we mee; wat is voor verbetering vatbaar. En zoals het binnen een vereniging gaat hebben de leden hier het woord.

 

Voor data en nieuwe activiteiten zie de activiteiten agenda.

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."