Speelmiddag HB0522, Meppel

Speelmiddag HB0522, Meppel

HB0522 organiseert een speelmiddag voor (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen en hun gezinsleden in de regio Meppel, met als doel contacten op te doen met ontwikkelingsgelijken.

 

De organisatie is in handen van Sjoerd Dirk Meijer (iQBegrijp/iQMaak), Ragnild Zonneveld (Vroegwijs) en Geke Maes (Gekend Talent/Gekend Talent Jongerenpagina).

 

Deze eerste speelmiddag is op zondag 19 maart 2017 van 14:00 tot 17:00 uur, in de Week van de Hoogbegaafdheid. Bij voldoende belangstelling gaan we kijken of we het vaker kunnen organiseren.

Kinderactiviteiten zullen gericht zijn op kinderen van ongeveer 2 t/m 12 jaar, maar gezinsleden van alle leeftijden zijn welkom.

Samen spelen en spelletjes doen. Voor kinderen zijn er workshops programmeren. Voor ouders zijn er workshops over vroegsignalering en over begaafdheidsonderzoek.

 

Entree is €4,00 p.p. tot max. €15,00 voor het hele gezin. Onder de 2 jaar gratis.
Dit is inclusief koffie/thee/ranja en een versnapering, workshops en materialen (graag zelf een laptop meenemen voor deelnemers aan de programmeerworshop).

Je kunt je aanmelden via info@hb0522.nl,
Via de mail ontvangt je dan de praktische informatie. Vol = vol.

 

=======PROGRAMMA==========

14.00 : Deur open en mogelijkheid om tot 17.00 uur spelletjes te spelen

14.30 - 15.30 : Workshop Programmeren (voor kinderen uit groep 5, 6, 7, 8 of 1e VO, door Sjoerd Dirk Meijer (iQBegrijp))
14.30 - 14.15 : Lezing/Workshop Begaafdheidsonderzoek (voor ouders, door Geke Maes (Gekend Talent))

16.00 - 16.45 : Workshop Programmeren met robots (voor kinderen uit groep 1, 2, 3 of 4, door Sjoerd Dirk Meijer (iQBegrijp))
16.00 - 16.45 : Workshop Vroegsignalering (voor ouders, door Ragnild Zonneveld-Bijkerk (Vroegwijs))

16.45 : Gezamenlijk opruimen

17.00 : Einde speelmiddag

Meer informatie

Boekrecensie

'Ouders doen ertoe'

"Ouders doen ertoe"

G. van der Veen

Een opvoedboek met veel wetenschappelijke inzichten. Het bestaat uit verschillende delen met daarin alle fasen van de ontwikkeling van een kind. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Wat we in het levensverhaal van Jozef kunnen zien is een persoon met grote capaciteiten vol van wijsheid, die meer dan gemiddeld intellectueel was, die daarbij integer en trouw was. ..."