Speelmiddag HB0522, Meppel

Speelmiddag HB0522, Meppel

HB0522 organiseert een speelmiddag voor (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen en hun gezinsleden in de regio Meppel, met als doel contacten op te doen met ontwikkelingsgelijken.

 

De organisatie is in handen van Sjoerd Dirk Meijer (iQBegrijp/iQMaak), Ragnild Zonneveld (Vroegwijs) en Geke Maes (Gekend Talent/Gekend Talent Jongerenpagina).

 

Deze eerste speelmiddag is op zondag 19 maart 2017 van 14:00 tot 17:00 uur, in de Week van de Hoogbegaafdheid. Bij voldoende belangstelling gaan we kijken of we het vaker kunnen organiseren.

Kinderactiviteiten zullen gericht zijn op kinderen van ongeveer 2 t/m 12 jaar, maar gezinsleden van alle leeftijden zijn welkom.

Samen spelen en spelletjes doen. Voor kinderen zijn er workshops programmeren. Voor ouders zijn er workshops over vroegsignalering en over begaafdheidsonderzoek.

 

Entree is €4,00 p.p. tot max. €15,00 voor het hele gezin. Onder de 2 jaar gratis.
Dit is inclusief koffie/thee/ranja en een versnapering, workshops en materialen (graag zelf een laptop meenemen voor deelnemers aan de programmeerworshop).

Je kunt je aanmelden via info@hb0522.nl,
Via de mail ontvangt je dan de praktische informatie. Vol = vol.

 

=======PROGRAMMA==========

14.00 : Deur open en mogelijkheid om tot 17.00 uur spelletjes te spelen

14.30 - 15.30 : Workshop Programmeren (voor kinderen uit groep 5, 6, 7, 8 of 1e VO, door Sjoerd Dirk Meijer (iQBegrijp))
14.30 - 14.15 : Lezing/Workshop Begaafdheidsonderzoek (voor ouders, door Geke Maes (Gekend Talent))

16.00 - 16.45 : Workshop Programmeren met robots (voor kinderen uit groep 1, 2, 3 of 4, door Sjoerd Dirk Meijer (iQBegrijp))
16.00 - 16.45 : Workshop Vroegsignalering (voor ouders, door Ragnild Zonneveld-Bijkerk (Vroegwijs))

16.45 : Gezamenlijk opruimen

17.00 : Einde speelmiddag

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'