piepschuim snijden

Kinderexcursie Spelerij en Uitvinderij

Kinderexcursie naar de Spelerij en Uitvinderij

Zaterdag 25 maart 2017

 

Op zaterdag 25 maart 2017 organiseert Care4Plus een kinderexcursie naar de Spelerij en Uitvinderij in Dieren voor (hoog)begaafde kinderen van 6 tot en met 8 jaar. We gaan ontdekken, uitvinden en spelen.

 

In werkplaats de Uitvinderij kun je zelf aan de slag met machines en materialen. Je kunt onder andere plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden, vacuüm vormen, naamplaatjes slaan en een verf-spettertekening maken. En alles wat je maakt mag je mee naar huis nemen.

In de Spelerij kun je veel doen. Er zijn verschillende constructies die je zelf in beweging kunt zetten en waar je in en mee kunt spelen.

Programma

11.00 u               Verzamelen op de parkeerplaats van de Spelerij / Uitvinderij (Veldweg 5, 6952 GX Dieren (Gld.))
11.15 - 12.45 u    Met verschillende materialen en machines dingen maken in de Uitvinderij
12.45 - 13.30 u    Lunchen en samen een spel doen
13.30 - 14.45 u    Ontdekken, doen en spelen in de Spelerij
15.00 u                Ouders halen kinderen weer op bij de parkeerplaats van de Spelerij / Uitvinderij

 

Kosten

De kosten voor deze excursiedag zijn 25 euro (incl. BTW). Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting.

 

Vervoer

Vanuit Veenendaal is een aantal plaatsen beschikbaar in een auto. Mocht uw kind mee willen rijden (tegen een kleine reiskostenvergoeding), vermeldt u dit dan bij de aanmelding.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies 'kinderexcursies' en vermeld onder opmerkingen opgave Spelerij / Uitvinderij 25 maart, de leeftijd van uw kind, of u lid bent van Choochem en of u gebruik wilt maken van vervoer vanuit Veenendaal.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus.

 

Volgende kinderexcursie

Op D.V. zaterdag 20 mei 2017 is de volgende kinderexcursie van Care4Plus voor (hoog)begaafde kinderen van 8 - 12 jaar.

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'