Meet & Greet Krimpen aan den IJssel

16 maart: Ontwikkeling van hoogbegaafde vrouwen

 

Meet & Greet avond in Krimpen aan den IJssel tijdens 'de week van de hoogbegaafdheid'

 

 

Tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid organiseert Choochem op donderdag 16 maart 2017 een Meet & Greet avond met als thema ‘Ontwikkeling van hoogbegaafde vrouwen’. Inleider en gespreksleider is Eline van de Woestijne. Eline is bezig met het opzetten van een eigen coachingbureau en is bestuurslid en kandidaat-voorzitter van Choochem.

 

Het thema ‘hoogbegaafde vrouwen’ trekt voortdurend haar aandacht. Eline schrijft hierover:


Hoogbegaafde vrouwen het trekt voortdurend mijn aandacht, hoe komt het dat de ene vrouw wel zichtbaar is in haar hoogbegaafdheid? Hoe komt het dat er zoveel vrouwen zijn die dit aspect van zichzelf niet herkennen en toch worstelen met zichzelf? Wat zorgt ervoor dat de ene vrouw zich wel durft te ontwikkelen en dat de andere vrouw zich aanpast aan wie ze denkt wat ze moet zijn? Waarin ligt de kracht van hoogbegaafde vrouwen, waarom mogen (of moeten) zij juist wel zichtbaar zijn? Dit zijn allemaal vragen die mij de afgelopen jaren bezig houden en triggeren en waar ik probeer een antwoord of antwoorden op te vinden.


Ik heb dus besloten om mij te verdiepen in de ontwikkeling van hoogbegaafde vrouwen en doe dit oa door het volgen van een opleiding bij Novilo, het volgen van een coachopleiding bij 5D en mij te verdiepen in het lezen van boeken over dit onderwerp.


Op donderdag 16 maart wil ik een presentatie geven over mijn bevindingen tot nu toe: kennis opgedaan tijdens de verschillende colleges, de boeken die ik hierover heb gelezen en de verbanden die ik hierin zie. Ik ben nog op reis (ook dit is een proces), het eindpunt is nog niet inzicht, maar ik wil jullie graag een inkijkje geven in de prachtige reis die ik hierin aan het maken ben. Want ik geloof in de kracht van het delen, ik ben blij met alles wat ik tot nu toe heb ontdekt en wil het jullie meegeven, met daarbij de vraag wat herken je wel, wat herken je niet. De input die jullie mij geven neem ik mee als bagage op mijn verdere reis. Dit houdt voor mij concreet in dat ik voor de opleiding Novilo een onderzoek doe over dit onderwerp en daar mijn resultaten en inzichten juli dit jaar ga presenteren (en even voor de duidelijkheid het is een praktijkonderzoek).

 

Zowel Choochemleden als niet-leden, vrouwen èn mannen, zijn van harte welkom om mee te komen praten op deze inspirerende avond! Aanmelden is gewenst vanwege het beperkte aantal plaatsen.
 

Praktische informatie voor deze Meet & Greet:

Locatie: Ambachtstraat 29, 2922 CA Krimpen aan den IJssel
Tijd: van 20.00 uur – 22.00 uur (vanaf 19.45 uur inloop)
Prijs voor Choochemleden: gratis
Prijs voor niet-Choochemleden: vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5,- per persoon)
Opgeven: via Eventbrite    

 

 

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."