Excursie voor hoogbegaafde kinderen tussen 7 en 12 jaar

Excursie: Op onderzoek in het oude/moderne Delft

 

We hebben deze dag een bijzonder programma bedacht: een afwisseling tussen kennismaking met het verleden van de stad Delft en een pittige opdracht in het moderne Science Centre. We starten bij het standbeeld van Hugo de Groot op de Markt van Delft, waar Grietje op ons wacht. Zij leidt ons rond in de wereld van de beroemde schilder Johannes Vermeer. Deze schilder maakte het beroemde schilderij 'De Parel'. Na een wandeling door de stad, bekijken we het Vermeer Centrum en doen daar een korte speurtocht. We eten een boterham en vervolgen onze weg naar het Science Centre. Bij de workshop Lego Mindstorms leren de kinderen een robot programmeren zodat hij enkele opdrachten kan uitvoeren. Er zijn beginnersroutes en routes voor gevorderden. Zo worden ze uitgedaagd om logische en systematische oplossingen te bedenken.

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma

9:55 uur: Ontvangt op de Markt (Voor de Nieuwe Kerk van Delft).
10:00 uur: Rondleiding ‘Ommetje Delft’ onder leiding van Grietje
11:15 uur: Speurtocht in het Vermeer Centrum
12:15 uur: Lunchpauze en lopen naar Science Centre.
13:00 uur: Workshop 'Lego Mindstorms' in Science Centre
14:30 uur: Vrij rondkijken in Science Centre
15:00 uur: Ouders halen kinderen op (Mijnbouwstraat 120, Delft)


Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft. Er zijn twee plaatsen beschikbaar voor kinderen uit een gezin met een gezinsinkomen rond het bijstandniveau. De kosten voor deze kinderen zijn 15 euro. Vraag hiervoor het formulier bij ons op.

 


Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Dotado: Vul daar het formulier in om uw kind in te schrijven.

 

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."