KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid

KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid

In de afgelopen jaren hebben diverse begeleidingsdiensten, particuliere bureaus en commerciële instellingen allerlei vormen van begeleiding van hoogbegaafden of hun docenten ontwikkeld. bij het zoeken naar begeleiding is lang niet altijd duidelijk wat geboden wordt. Naast de kwalitatief goede bureaus en opleidingen is ook wildgroei ontstaan. Om de hulpvrager te helpen een gerichte keuze te maken uit het aanbod van begeleiding van hoogbegaafden heeft de Koepel Hoogbegaafdheid de stichting KwaliteitsRegister HoogBegaafdheid opgericht, die het kwaliteitsregister gaat beheren. Samen met het werkveld zijn criteria opgesteld die waarborgen dat hulpaanbieders die in het register vermeld staan kwaliteit leveren. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de webstie, het werven van bestuurders en de personele invulling van verschillende commissies. Het nieuwe register zal gepresenteerd worden op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling die van 24 tot 28 januari 2017 plaatsvindt.

 

Zie ook www.krhb.nl

Boekrecensie

Kleuters die net iets meer kunnen

"Kleuters die net iets meer kunnen."

Ann Meersman & Kristin Stroobandt

Een zeer praktisch boek voor iedereen die werkt met kleuters die een ontwikkelingsvoorsprong hebben. Met meer dan 400 tips.

Aan het woord is...

Dineke van Kooten

Dineke van Kooten

Coach van hoogbegaafden

"Hoogbegaafden zijn, wanneer ze in evenwicht zijn: hoogintelligent, hoogsensitief en hoogspiritueel."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'