Excursie Skeletten en proefjes

Excursiedag 21 januari 2017

 

Skeletten en proefjes

 

De excursies van Dotado bestaan alweer 6 jaar! We hebben daarom de leukste uitjes van deze jaren op een rijtje gezet en zullen deze de komende excursies gaan herhalen.

 

Deze keer de excursie naar het Natuurhistorisch Museum en de Ontdekhoek. In het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam hangt een skelet van een 15 meter lange potvis. Als je goed kijkt, zul je zien dat zijn skelet op ons skelet lijkt. Hoe komt dit? Tijdens een spannende museumles leer je van alles over de functie en bouw van het skelet. Met de tram gaan we naar de Ontdekhoek. Dat is een grote werkplaats waar je proefjes mag doen. Zelf aan de slag gaan en je geen seconde vervelen! Ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, van een aardappel chips kan maken, foto's in een donkere kamer kan ontwikkelen, snelle zeilbootjes kan maken, heerlijk ruikende zeepjes... Je mag zelf weten waar je mee begint. Je kunt kiezen uit meer dan 30 proefjes.

 

Programma


10:50 uur: Ontvangst bij Natuurhistorisch Museum (Westzeedijk 345, Rotterdam).
11:00 uur: Museumles 'Magere Hein en co' en audiotour.
13:00 uur: Lunch.
13:30 uur: Vertrek met tram naar de Ontdekhoek.
14:00 uur: Proefjes doen in de Ontdekhoek.
16:00 uur: Ouders halen kinderen op (Crooswijksebocht 36, Rotterdam).

 

Kosten


De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Inschrijven

 

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de site van Dotado.

Meer informatie

Boekrecensie

'Ouders doen ertoe'

"Ouders doen ertoe"

G. van der Veen

Een opvoedboek met veel wetenschappelijke inzichten. Het bestaat uit verschillende delen met daarin alle fasen van de ontwikkeling van een kind. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Wat we in het levensverhaal van Jozef kunnen zien is een persoon met grote capaciteiten vol van wijsheid, die meer dan gemiddeld intellectueel was, die daarbij integer en trouw was. ..."