Kinderexcursie Universiteitsmuseum Utrecht

Kinderexcursie Universiteitsmuseum Utrecht

 

Op zaterdag 21 januari 2017 organiseert Care4Plus een kinderexcursie naar het Universiteitsmuseum in Utrecht voor (hoog)begaafde kinderen van 8 tot en met 12 jaar. We gaan op onderzoek uit en de wetenschap ontdekken.

 

We trekken een labjas aan en doen in het Jeugdlab allerlei experimenten die te maken hebben met zien, ruiken, voelen, horen en proeven. We gaan uitzoeken welk zintuig het meest betrouwbaar is. Ook gaan we op bottenexpeditie en onderzoeken 'Tot op het bot' wat overeenkomsten en verschillen zijn tussen mens en dier. In het Rariteitenkabinet bewonderen we allerlei bijzondere objecten en dieren, zoals een nijlpaardskelet, kogelvissen en een afgietsel van het enorme gewei van een reuzeneland. Tenslotte duiken we in het onderzoek van vroeger en nu: we bestuderen de ruim tweehonderd jaar oude medische collectie en experimenteren met de zwaartekracht, elektriciteit en vacuümkracht. Kijk hier om te zien wat er nog meer te doen en te zien is. Thuis alvast je onderzoeksvaardigheden oefenen? Ga dan deze proefjes doen.

 


Programma

 

  • 11.00 uur 

Verzamelen bij de ingang van het Universiteitsmuseum Utrecht (Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN Utrecht)

  • 11.15 - 12.30 uur

Experimenteren in het Jeugdlab

  • 12.30 - 13.15 uur

Picknicken en de Oude Hortus tuin ontdekken

  • 13.15 - 14.00 uur

Alles Tot op het bot onderzoeken

  • 14.00 - 14.45 uur

Het Rariteitenkabinet bewonderen en duiken in het onderzoek van vroeger en nu

  • 15.00 uur

Vertrek naar huis vanaf de ingang van het Universiteitsmuseum

 

Kosten


De kosten voor deze excursiedag zijn 25 euro (incl. BTW). Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen €5,- korting. Kinderen met een museumkaart krijgen €4,- korting.

 

Aanmelden

 

Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies 'kinderexcursies' en vermeld onder 'opmerkingen' opgave 21 januari Universiteitsmuseum Utrecht, de leeftijd van uw kind, of u lid bent van Choochem en of uw kind een museumkaart heeft.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus.

 

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier is van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'