Sterrenkunde winterkamp voor jongeren van 13 - 18 jaar

Beleef een kosmische winter!

27 – 30 dec: sterrenkunde winterkamp voor jongeren van 13-18 jaar

 

Altijd al willen weten hoe een telescoop werkt of door eentje willen kijken? Wat maakt een zwart gat nou zo zwart of heb je andere brandende sterrenkundige vragen? Dan is dit je kans! Op het STERRENKUNDE-WINTERKAMP van de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde krijg je antwoord op deze en nog veel meer vragen! Midden in de winter in het (hopelijk) heldere Brabant verzamelt een gezellige groep zich voor vier dagen vol met warme gezelligheid en spetterende sterrenkunde. Kom ook en laat je nieuwsgierigheid je leiden en kom van alles te weten over alle verklaarbare en onverklaarbare wonderlijkheden van het heelal.

 

Tijdens het kamp is er naast sterrenkunde ook plaats voor spelletjes, kampvuur, wandelingen en andere leuke dingen! Samen met 30 a 40 (nieuwe) vrienden kun je warme chocolademelk drinken, meer te weten komen over sterrenkundige onderwerpen en vriendschappen voor het leven maken. Kosmologische waanzinnigheden gegarandeerd.

 

Kortom: of je nou de hele nacht vallende sterren wilt tellen of liever bij het kampvuur zit, bij het JWG-Winterkamp kom je warm en gezellig de winter door. Kijk voor meer informatie eens op www.sterrenkunde.nl/jwg/wika, of neem contact op met Joran Angevaare (contactpersoon winterkamp, zie hieronder).

 

Het JWG-winterkamp vindt plaats in kampeerboerderij ‘De Roerdomp’ in Westelbeers van 27 december t/m 30 december. De kampprijs is 99,- waarbij je automatisch lid wordt van de JWG (leden krijgen 19,- euro korting). Choochemleden krijgen een korting van 10%.

 

Joran Angevaare (mail: jwg-wika@sterrenkunde.nl, tel: 0649978083)

Meer informatie

Boekrecensie

De lessen van Day a Week School

"De lessen van Day a Week School"

Verouden, J., Muijnck, de A., Heinink, S. .

Dit boek is geschreven naar aanleiding van 10 jaar onderwijs voor getalenteerde leerlingen. Eën dag per week krijgen deze leerlingen onderwijs op een aparte locatie. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.' Deel 2 over Daniël en zijn vrienden