Excursiedag: Aan de slag in Rotterdam

12 november 2016 

 

Weet jij wat het werk van een douanier is? Leer aan de hand van verdachte koffers wat je als reiziger wel en niet mee mag nemen. Onderzoek de koffers zelf tijdens deze spannende les in het Belastings- en douanemuseum. Met de tram reizen we naar onze volgende bestemming: SCRAP (Stichting CReatief gebruik AfvalProducten). Daar kun je al je creativiteit kwijt in een twee uur-durende workshop. Van stof, papier, hout, touw en nog veel meer restafval maak je onder leiding van mensen die er alles van weten je eigen verzonnen product!

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!


Programma

10:50 uur: Ontvangst bij Belasting- en douanemuseum (Parklaan 14-16, Rotterdam).
11:00 uur: Les 'Ben jij een goede douanier?'.
12:30 uur: Lunchpauze en reizen per tram.
14:00 uur: Workshop in SCRAP XL (Schoterbosstraat 6c, Rotterdam)
16:00 uur: Kinderen worden weer opgehaald door de ouders.


Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. btw) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via het formulier op de website van Dotado, die deze excursie organiseert.

 

Dotado heeft ondertussen al weer vijf jaar ervaring met het organiseren van excursies op zaterdag voor hoogbegaafde kinderen in de regio Rotterdam/Den Haag. (Hoog)begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken. De programma's die wij organiseren, komen tegemoet aan de brede interesses en de creativiteit van deze kinderen: we proberen altijd een afwisseling in het programma in te bouwen tussen het opdoen van kennis en informatie (bv. door een rondleiding) en het zelf aan de slag gaan (bv. door een opdracht of workshop). Ouders geven aan dat hun kinderen weer 'opgeladen' terugkomen van onze excursies. Ze hebben veel geleerd, maar ook een positieve ervaring opgedaan door op stap te gaan met kinderen die elkaar snel begrijpen en aanvoelen. Regelmatig ontstaan er nieuwe vriendschappen!

De dagen worden begeleid door Morindy Verhage (pedagoog) en Willemien Schollaart (orthopedagoog).

 

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'