veelkleurig

Excursiedag Kunst/geschiedenis in Den Haag

Excursiedag 8 oktober 2016: Kunst/geschiedenis in Den Haag

 

De zomervakantie is voorbij en iedereen is weer naar school, dus ook weer tijd voor een nieuwe excursiedag! Deze keer in Den Haag waarin het natuurlijk over de politiek en het Koningshuis gaat, maar ook over kunst.

 

We beginnen de dag bij het Mauritshuis. Je gaat hier de workshop ‘Verf? Die maak je zelf!’ volgen. Je gaat met een museumdocent een paar topstukken bekijken en je krijgt uitleg over verf. Daarna mag je zelf aan de slag en gaan we kijken of jij net als schilders in de 17e eeuw verf kunt maken.

 

Heb jij altijd al eens minister of koning(in) van ons land willen zijn? Vandaag is je kans! ’s Middags krijg je een rondleiding in de Ridderzaal. Je krijgt uitleg over de Ridderzaal en wat er daar gebeurt. Tijdens de rondleiding krijg je een koffertje met voorwerpen en kun je muntjes verdienen die je daarna als minister van financiën ook weer mag uitgeven. Na de rondleiding gaan we een spel doen op en rond het Binnenhof waarin we je kennis test. Na dit spel weet je zeker meer over het Binnenhof!

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma

9:50 uur: Ontvangst bij Mauritshuis (Plein 29, Den Haag).
10:00 uur: Workshop ‘Verf? Die maak je zelf’ en Mauritshuis bezichtigen.
12:00 uur: Lunchpauze.
13:00 uur: Rondleiding Ridderzaal.
14:15 uur: Spel op en rond het Binnenhof.
15:15 uur: Kinderen worden weer opgehaald bij het Mauritshuis.

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via het formulier op de website van Dotado, die deze excursie organiseert.

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'