Kinderexcursie Spoorwegmuseum Utrecht

Kinderexcursie Spoorwegmuseum Utrecht

 

Op zaterdag 1 oktober 2016 organiseert Care4Plus een kinderexcursie voor hoogbegaafde jongens en meiden van 6 tot en met 8 jaar. We gaan het verhaal achter 175 jaar Spoorwegen in Nederland ontdekken in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

 

We dalen af naar de mijnen van Engeland en maken kennis met De Arend, de eerste trein van Nederland. We reizen mee met de luxe Oriënt Express en maken een spannende rit langs, op en over treinen in Stalen Monsters. We brengen een bezoek aan de Koninklijke Wachtkamer uit 1892 en lopen door de Koninklijke salonrijtuigen van prins Bernhard en Koningin Juliana. Met behulp van de speurtocht maken we een Rondreis en ontdek je van alles over de Spoorwegen. Kijk hier om te zien wat er nog meer te doen is.

 

Ga je met ons mee de wereld van de treinen beleven?

 

Programma

11.00 u Verzamelen bij de ingang van het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation in Utrecht
11.15 - 12.45 u Speurtocht Rondreis en van alles ontdekken en beleven in het museum
12.45 - 13.15 u Picknicken en spelen in de speeltuin
13.15 - 14.45 u Vervolg ontdekkingstocht in het museum
15.00 u Vertrek naar huis vanaf de ingang van het Spoorwegmuseum

 

Kosten

De kosten voor deze excursiedag zijn 25 euro (incl. BTW). Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen €5,- korting. Kinderen met een museumkaart krijgen €5,50 korting.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies 'kinderexcursies' en vermeld onder 'opmerkingen' opgave 1 oktober Spoorwegmuseum, de leeftijd van uw kind, of u lid bent van Choochem en of uw kind een museumkaart heeft.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus.

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."