Tijdschrift Jente

Artikel over hoogbegaafdheid

Het christelijke opvoedingstijdschrift Jente besteedt in het nummer van maart een heel artikel over hoogbegaafdheid. Het brengt de vooroordelen ter sprake, laat zien dat hoogbegaafdheid veel meer is dan een hoog IQ op een test en laat zien dat het belangrijk is om ook in de kerk rekening te houden met specifieke eigenschappen van hoogbegaafde kinderen. Willemiens Schollaart (Dotado) werd hiervoor geïnterviewd. Lees hier het hele artikel.

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'