Excursie Miniworld en Mondriaan (Rotterdam)

Excursiedag 21 mei 2016: Miniworld en Mondriaan (Rotterdam)

 

Op zaterdag 21 mei trekken we er lekker op uit in de stad Rotterdam. Er is voor iedereen wat wils: 's morgens bezoeken we het kunstmuseum Boijmans Van Beuningen. Daar leren we alles over de schilders Mondriaan en Rietveld. Weet jij wat abstracte kunst is? Volgens de ideeen van deze kunstenaars maken we zelf een ontwerp.

 

Daarna reizen we met de tram naar onze volgende bestemming: Miniworld Rotterdam! (Leukste ANWB-uitje 2015). In deze grootse overdekte miniatuurwereld van Europa duurt een dag maar 24 minuten. Overal snellen treinen naar hun bestemming, vrachtwagens brengen hun lading naar de grootste miniatuurhaven van Europa... alles lijkt in beweging. En heel speciaal: we krijgen een kijkje achter de schermen om te leren over het ontwerp, de bouw en de werking van deze attractie!

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma

10.50 uur Ontvangst bij museum Boijmans Van Beuningen (Museumpark 18-20, Rotterdam).
11.00 uur Workshop 'De Stijl van Rietveld en Mondriaan'.
12.30 uur Lunchen en met tram reizen.
13.30 uur Bezoek Miniworld Rotterdam, Kijkje achter de schermen
15.45 uur Ouders halen kind op bij ingang van Miniworld (Weena 745, Rotterdam)

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog van Dotado. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.


Inschrijven

Vul hier het formulier in om uw kind in te schrijven.

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier is van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'