Excursie Miniworld en Mondriaan (Rotterdam)

Excursiedag 21 mei 2016: Miniworld en Mondriaan (Rotterdam)

 

Op zaterdag 21 mei trekken we er lekker op uit in de stad Rotterdam. Er is voor iedereen wat wils: 's morgens bezoeken we het kunstmuseum Boijmans Van Beuningen. Daar leren we alles over de schilders Mondriaan en Rietveld. Weet jij wat abstracte kunst is? Volgens de ideeen van deze kunstenaars maken we zelf een ontwerp.

 

Daarna reizen we met de tram naar onze volgende bestemming: Miniworld Rotterdam! (Leukste ANWB-uitje 2015). In deze grootse overdekte miniatuurwereld van Europa duurt een dag maar 24 minuten. Overal snellen treinen naar hun bestemming, vrachtwagens brengen hun lading naar de grootste miniatuurhaven van Europa... alles lijkt in beweging. En heel speciaal: we krijgen een kijkje achter de schermen om te leren over het ontwerp, de bouw en de werking van deze attractie!

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze leerzame en leuke dag!

 

Programma

10.50 uur Ontvangst bij museum Boijmans Van Beuningen (Museumpark 18-20, Rotterdam).
11.00 uur Workshop 'De Stijl van Rietveld en Mondriaan'.
12.30 uur Lunchen en met tram reizen.
13.30 uur Bezoek Miniworld Rotterdam, Kijkje achter de schermen
15.45 uur Ouders halen kind op bij ingang van Miniworld (Weena 745, Rotterdam)

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog van Dotado. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.


Inschrijven

Vul hier het formulier in om uw kind in te schrijven.

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."