Cursus voor kinderen 'Jouw talent!'

Jouw Talent!


Hoogbegaafde kinderen, hebben meestal goede begeleiding nodig. Zij leren voornamelijk voor zichzelf! Veel scholen werken al met plus en/of level groepjes. Vaak moet ze eerst hun basiswerk af maken en de tijd wat over is, mogen ze aan hun extra werk.

 

Omdat het basiswerk saai is, gaan ze langzaam aan het werk, waardoor er vaak geen extra tijd meer over is. Ze lopen vast met hun schoolwerk, huiswerk, het automatiseren van rekenen en met de toetsen. De weerstand tegen school wordt groter en de frustraties nemen thuis toe. Ze krijgen een negatief zelfbeeld, krijgen een gevoel van machteloosheid, het hoogbegaafde kind verliest hierdoor het vertrouwen in zichzelf en trek zich terug in zijn omgeving.

 

Voor het opbouwen van een gezond zelfbeeld is het belangrijk dat ze begrepen en geaccepteerd worden.
Deze cursus wordt in groepsverband max. 4 kinderen of in privé trainingen gegeven worden. Tijdens de cursus/training van 5 weken neemt de (h)erkenning voor het hoogbegaafde kind toe, waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor positieve gevoelens, hoe ze hun talenten goed kunnen ontwikkelen en dat ze weer in hun kracht staan.


Hoofdlijnen van de cursus/training:

  1. Persoonlijke ontwikkeling: Schrijven in een dagboek. Jezelf leren kennen, wat zijn je sterke en zwakke kanten? Waar ben je goed in? Wat zijn je dromen? Jezelf leren van het creëren om een positief zelfbeeld te krijgen en verantwoordelijkheid leren te nemen voor hun eigen ontwikkeling.
  2. School ontwikkeling: Het leren leren en structuur, plannen en organiseren van huiswerk. Saai! Hoe kan ik saai leuk maken. Jezelf leren uitdagen en verrijken.
  3. Proces ontwikkeling: De leerling is actief bezig, zorgt weer dat hij/zij weer zelf vertrouwen krijgt en veilig gaat voelen op school. Zorgen dat je weer trots op jezelf bent.
  4. Uitdaging creëren: Je verdiepen in leuke interessante onderwerpen. Ontwikkel jouw talent!

 

Locatie: Emmaweg 13 Zandvoort

 

Cursusdagen: 22 april, 29 april,13 mei, 27 mei, 10 juni

 

Tijd: 18.30 tot 20.00 uur


Kosten: € 195,00, inclusief materialen. Choochem leden 10% korting, 


Aanmelden: info@denkenmetkinderen.nl
Max. 4 kinderen per cursus.

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'