hb café

22-01-2016: HB-café Zwolle

Eenzaamheid bij hoogbegaafden

 

Het eerstkomende HB-café in Zwolle is op 22 januari in De Enk (Enkstraat 67).

 

Uit een korte enquête onder hoogbegaafden blijkt dat een grote meerderheid zich af en toe, regelmatig of zelfs vaak eenzaam voelt. Haalt eenzaamheid je onderuit of haal je juist kracht uit eenzaamheid? Op deze avond die vooral over het durven erkennen van jouw eenzaamheid gaat, ga je samen met anderen op zoek naar verschillende vormen en oorzaken van eenzaamheid, en naar veranderingen in denkwijze en gevoelens over eenzaamheid. Hierdoor kun je de kracht van eenzaamheid ervaren.

 

Veertig procent van de mensen in Nederland voelt zich soms eenzaam. Een kleiner gedeelte voelt zich ernstig eenzaam. Wat is eenzaamheid, wie heeft er last van en kun je er iets aan doen? Eenzaamheid komt vaak in het nieuws in relatie tot ouderen. Maar ouderen zijn niet de enigen die zich eenzaam voelen. Juist mensen die tot een kleinere groep (zoals hoogbegaafden) behoren, kunnen zich sneller eenzaam voelen

 

Eenzaamheid is er in vele soorten en maten. Op momenten van een grote verandering in je leven, denk aan een verhuizing of verandering van werk, is het normaal dat je je eenzaam voelt. Wanneer die eenzaamheid niet verdwijnt is het tijd om in actie te komen.
Eenzaamheid roept veel, vaak negatieve emoties op. Onze natuurlijke reactie is om weg te blijven van die emoties. Wat gebeurt er als we ze gaan ontdekken?

 

Tijdens dit HB-café werken we op verschillende manieren met het begrip eenzaamheid.
De presentatie van deze avond is in handen van Ditta Schreuder, psychosynthesetherapeut, en Marga Spaanjaars, coach en trainer bij HB-trainingen.

 

Locatie: De Enk (multifunctioneel centrum in de wijk Assendorp), Enkstraat 67, 8012 VA Zwolle.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het inhoudelijke deel van de avond duurt van 19.30 – 22.00 uur, daarna is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

 

De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon. Dit is inclusief 2 consumptiebonnen.
De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.

 

Over de locatie/reisinformatie
De Enk bevindt zich op 10 minuten lopen vanaf NS-station Zwolle.
Parkeren kan in de buurt. Betaald parkeren tot 20.00 uur.

 

Aanmelding
Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen.
Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Op de dag van het HB-Café kun je op de aanmeldingspagina kijken of er gereserveerde plaatsen zijn vrijgekomen.
Heb je geen plaats kunnen bemachtigen, dan kun je via een mailtje aan administratie@ihbv.nl vragen om op de wachtlijst te worden geplaatst voor een volgend HB-Café over dit thema en/of op deze locatie (a.j.b. aangeven).

 

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."