Excursie: 3D bamboe en moordonderzoek

Excursie: 3D bamboe en moordonderzoek

 

Op 26 maart is er weer een leuk programma in Delft voor nieuwsgierige speurders en techneuten! We starten de dag sportief met het beklimmen van de Nieuwe Kerk. Weet jij hoeveel treden dat zijn? Daarna ga je als een echte rechercheur met eigen koffer onderzoek doen naar de moord op Willem van Oranje in het Prinsenhof, de plek waar hij vermoord is. De kogelgaten zijn nog steeds zichtbaar! Je vergelijkt je bevindingen met de resultaten van het officiële moordonderzoek dat pas is uitgevoerd en maakt een reconstructie. We lopen naar het Science Centre voor een workshop. Je bouwt een zo groot mogelijke 3D-constructie van bamboe. Je moet niet alleen logisch nadenken, maar ook goed samenwerken met andere kinderen in je groep, om succes te hebben met deze opdracht!

 

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in voor deze spannende ontdekdag!

 

Programma

10.00 uur Ontvangst bij Nieuwe Kerk (Markt 80, Delft) en beklimming toren.
11.00 uur Museumles Cold Case (moordonderzoek Willem van Oranje)(St. Agathaplein 1).
12.15 uur Lunchen en lopen naar Science Centre.
13:15 uur Workshop 'Bamboe' in Science Centre.
15.15 uur Rondkijken Science Centre.
15:30 uur Ouders halen kinderen op bij ingang Science Centre (Mijnbouwstraat 120, Delft).


Kosten


De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Opgeven

 

Via Dotado kunt u uw kind opgeven voor deze leuke excursie.

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'