Excursie: Zweven in de lucht en de ruimte (Leiden)

Excursie: Zweven in de lucht en de ruimte (Leiden)

 

In Naturalis gaan we aan de slag met zweven. Weet je wat kenmerken zijn van een goede zwever in de natuur? Vandaag ga je zaden onderzoeken die zich door de wind verspreiden, zo kom je nog meer over zweven te weten. Daarna mag je zelf een superzwever ontwerpen en knutselen. Natuurlijk gaan we deze ook testen, dit kan in de windbuizen.

 

En heb jij altijd al eens een kijkje willen nemen in de ruimte? Ga dan met ons mee! We gaan naar Space Expo, waar je je kunt wanen in de wereld van de ruimtevaart. Je krijgt een rondleiding van iemand die van alles gaat vertellen over de geschiedenis, bekende ruimtevaarders zoals André Kuipers, de modernste technieken en nog veel meer. Daarna mag je zelf op pad en kun je je astronautendiploma behalen!

 

Dus ben je tussen de 7 en 12 jaar? Geef je dan snel op voor deze unieke dag!

 

Programma

10:20 uur: Ontvangst bij Naturalis (Pesthuislaan 7, Leiden).
10:30 uur: Workshop 'Schets en ontwerp je eigen superzwever!'
12:00 uur: Lunchpauze en met OV naar Space Expo.
13:30 uur: Rondleiding en speurtocht bij Space Expo.
15.30 uur: Ouders halen hun kind op bij Space Expo (Keplerlaan 3, Noordwijk).

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Opgeven

Uw kind, in de leeftijd van 7- 12 jaar, kunt u opgeven via Dotado.

Meer informatie

Boekrecensie

'Ouders doen ertoe'

"Ouders doen ertoe"

G. van der Veen

Een opvoedboek met veel wetenschappelijke inzichten. Het bestaat uit verschillende delen met daarin alle fasen van de ontwikkeling van een kind. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Wat we in het levensverhaal van Jozef kunnen zien is een persoon met grote capaciteiten vol van wijsheid, die meer dan gemiddeld intellectueel was, die daarbij integer en trouw was. ..."