Excursie: Zweven in de lucht en de ruimte (Leiden)

Excursie: Zweven in de lucht en de ruimte (Leiden)

 

In Naturalis gaan we aan de slag met zweven. Weet je wat kenmerken zijn van een goede zwever in de natuur? Vandaag ga je zaden onderzoeken die zich door de wind verspreiden, zo kom je nog meer over zweven te weten. Daarna mag je zelf een superzwever ontwerpen en knutselen. Natuurlijk gaan we deze ook testen, dit kan in de windbuizen.

 

En heb jij altijd al eens een kijkje willen nemen in de ruimte? Ga dan met ons mee! We gaan naar Space Expo, waar je je kunt wanen in de wereld van de ruimtevaart. Je krijgt een rondleiding van iemand die van alles gaat vertellen over de geschiedenis, bekende ruimtevaarders zoals André Kuipers, de modernste technieken en nog veel meer. Daarna mag je zelf op pad en kun je je astronautendiploma behalen!

 

Dus ben je tussen de 7 en 12 jaar? Geef je dan snel op voor deze unieke dag!

 

Programma

10:20 uur: Ontvangst bij Naturalis (Pesthuislaan 7, Leiden).
10:30 uur: Workshop 'Schets en ontwerp je eigen superzwever!'
12:00 uur: Lunchpauze en met OV naar Space Expo.
13:30 uur: Rondleiding en speurtocht bij Space Expo.
15.30 uur: Ouders halen hun kind op bij Space Expo (Keplerlaan 3, Noordwijk).

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een pedagoog. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Opgeven

Uw kind, in de leeftijd van 7- 12 jaar, kunt u opgeven via Dotado.

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier is van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'