Kijk mij nou! Cursus voor slimme meiden

Kijk mij nou! Cursus voor slimme meiden (voorgezet onderwijs)

 

In onze praktijk komen we steeds vaker slimme en getalenteerde meiden tegen die toch onzeker zijn over zichzelf. Ze zijn intelligent en sensitief, maar ze zijn moe geworden van het aanpassen en weten niet goed meer wie ze zelf zijn, waar hun kwaliteiten liggen. Ze durven nauwelijks nog riscio's te nemen. Hierdoor falen ze voor hun gevoel steeds en daarmee is de cirkel rond.

 

Door middel van deze cursus worden slimme meiden in contact met elkaar gebracht, zodat ze merken dat ze er niet alleen voor staan. Ook leren ze door middel van professionele begeleiding op een realistische manier naar zichzelf en naar anderen te kijken. Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid in de groep en aan het stellen van persoonlijke doelen. Natuurlijk is er aandacht voor en uitleg over hoogbegaafheid en hoogsensitiviteit. Door middel van concrete oefeningen leren deze meiden perfectionisme en faalangst te lijf te gaan, zodat ze zichzelf durven te laten zien: 'Kijk mij nou!'

 

De cursus


Avond 1: Wie ben jij?
Avond 2: Faalangst en perfectionisme
Avond 3: De kracht van aanpassing en jezelf blijven
Avond 4: Een nieuwe start

De cursus is bedoeld voor meiden in het voortgezet onderwijs.

 

Locatie: Kantoor Dotado (Crooswijksebocht 72, Rotterdam).

 

Prijs: 150 euro per deelneemster.

 

Data: Vier vrijdagavonden (5/12 februari en 4 en 11 maart 2016) van 19.30-21.00 uur. Opgeven kan via email. De cursus gaat van start bij minstens vier deelnemers. Er kunnen maximaal 8 meiden aan de cursus meedoen. Het is niet mogelijk om een gedeelte van de cursus te volgen.

 

Cursusleidsters: De cursus wordt gegeven door Willemien Schollaart en Mieneke Brouwer, beide orthopedagoog en specialist hoogbegaafdheid. Op de middelbare school waren ze allebei een slimme leerling en hadden ze een groot aanpassingsvermogen. Ze hebben allebei aan de lijve ondervonden dat het niet altijd gemakkelijk is om slim te zijn en hoge eisen aan jezelf te stellen. Door er hard voor te vechten, hebben ze in de loop der jaren meer waardering gekregen voor hun eigenheid en durven ze hun talenten in te zetten.

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'