10-09-2015: HB-Meeting over “KernTalenten, speelgoed en motivatie”

HB-Meeting over “KernTalenten, speelgoed en motivatie”

 

Op donderdagavond 10 september vindt de vierde HB-meeting plaats in Barendrecht. Irmgard Ballast, specialist hoogbegaafdheid en KernTalentenanalist, zal een interactieve lezing houden over “KernTalenten, speelgoed en motivatie”.

 

De 23 KernTalenten zijn ontdekt door Danielle Krekels toen zij voor haar selectiebureau sollicitanten ging vragen naar het spel en speelgoed waarmee zij als kind hadden gespeeld. Zij ontdekte een samenhang tussen speelgoedkeuze en aangeboren talenten. Deze sterke KernTalenten zijn direct gekoppeld aan je intrinsieke motivatie. Bij (hoogbegaafde) jongeren en volwassenen is die motivatie wel eens zoek. Als je weet welke sterke KernTalenten je bezit, kun je zelf gericht gaan zoeken hoe je deze sterke KernTalenten kunt inzetten, zodat je een goede studiekeuze maakt of werktevredenheid of levensvreugde ervaart. Daarmee kun je burn-out of bore-out voorkomen. Ook voor (hoogbegaafde) kinderen is het interessant als ze op school het hele spectrum van de 23 KernTalenten krijgen aangeboden, zodat ze voor school gemotiveerd blijven.

 

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en eindigt om ongeveer 22.00 uur. Na afloop van de lezing is er mogelijkheid om met elkaar na te praten. De meeting vindt plaats in Buurtkamer ’t Trefpunt. Deze bevindt zich aan de Dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht. De ingang is aan de Meester Lohmanstraat. Het bijwonen van de lezing is kosteloos. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor koffie en thee.

 

Eens in de twee maanden wordt op de eerste donderdagavond van de maand een HB-Meeting georganiseerd in Buurtkamer ‘t Trefpunt in Barendrecht. 

HB-Meetings zijn bijeenkomsten voor hoogbegaafde volwassenen, ouders en geïnteresseerden, waarin de positieve aspecten van hoogbegaafdheid centraal staan. In een ongedwongen sfeer is er ruimte voor ontmoeting, (h)erkenning en (zelf)ontplooiing. De HB-Meetings worden georganiseerd door Irmgard Ballast, Specialist  Hoogbegaafdheid en KernTalentenanalist bij De23 (www.de23.nl) en Janet van Horssen, coach en wetenschappelijk onderzoeker bij Buro Van Horssen (www.burovanhorssen.nl). Voor meer informatie: 06-488 62 921 (Irmgard) of 06-177 66 228 (Janet).


Meer informatie

Boekrecensie

De kleine Hoogbegaafdheid voro dummies

"De kleine Hoogbegaafdheid voor dummies"

Janet van Horssen-Sollie

Een mooie aanvulling qua boekje over hoogbegaafdheid, omdat het in het kort heel veel behandeld wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk is en de schrijfster schuwt de vooroordelen hierin niet. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."