10-09-2015: HB-Meeting over “KernTalenten, speelgoed en motivatie”

HB-Meeting over “KernTalenten, speelgoed en motivatie”

 

Op donderdagavond 10 september vindt de vierde HB-meeting plaats in Barendrecht. Irmgard Ballast, specialist hoogbegaafdheid en KernTalentenanalist, zal een interactieve lezing houden over “KernTalenten, speelgoed en motivatie”.

 

De 23 KernTalenten zijn ontdekt door Danielle Krekels toen zij voor haar selectiebureau sollicitanten ging vragen naar het spel en speelgoed waarmee zij als kind hadden gespeeld. Zij ontdekte een samenhang tussen speelgoedkeuze en aangeboren talenten. Deze sterke KernTalenten zijn direct gekoppeld aan je intrinsieke motivatie. Bij (hoogbegaafde) jongeren en volwassenen is die motivatie wel eens zoek. Als je weet welke sterke KernTalenten je bezit, kun je zelf gericht gaan zoeken hoe je deze sterke KernTalenten kunt inzetten, zodat je een goede studiekeuze maakt of werktevredenheid of levensvreugde ervaart. Daarmee kun je burn-out of bore-out voorkomen. Ook voor (hoogbegaafde) kinderen is het interessant als ze op school het hele spectrum van de 23 KernTalenten krijgen aangeboden, zodat ze voor school gemotiveerd blijven.

 

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en eindigt om ongeveer 22.00 uur. Na afloop van de lezing is er mogelijkheid om met elkaar na te praten. De meeting vindt plaats in Buurtkamer ’t Trefpunt. Deze bevindt zich aan de Dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht. De ingang is aan de Meester Lohmanstraat. Het bijwonen van de lezing is kosteloos. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor koffie en thee.

 

Eens in de twee maanden wordt op de eerste donderdagavond van de maand een HB-Meeting georganiseerd in Buurtkamer ‘t Trefpunt in Barendrecht. 

HB-Meetings zijn bijeenkomsten voor hoogbegaafde volwassenen, ouders en geïnteresseerden, waarin de positieve aspecten van hoogbegaafdheid centraal staan. In een ongedwongen sfeer is er ruimte voor ontmoeting, (h)erkenning en (zelf)ontplooiing. De HB-Meetings worden georganiseerd door Irmgard Ballast, Specialist  Hoogbegaafdheid en KernTalentenanalist bij De23 (www.de23.nl) en Janet van Horssen, coach en wetenschappelijk onderzoeker bij Buro Van Horssen (www.burovanhorssen.nl). Voor meer informatie: 06-488 62 921 (Irmgard) of 06-177 66 228 (Janet).


Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'