10-09-2015: HB-Meeting over “KernTalenten, speelgoed en motivatie”

HB-Meeting over “KernTalenten, speelgoed en motivatie”

 

Op donderdagavond 10 september vindt de vierde HB-meeting plaats in Barendrecht. Irmgard Ballast, specialist hoogbegaafdheid en KernTalentenanalist, zal een interactieve lezing houden over “KernTalenten, speelgoed en motivatie”.

 

De 23 KernTalenten zijn ontdekt door Danielle Krekels toen zij voor haar selectiebureau sollicitanten ging vragen naar het spel en speelgoed waarmee zij als kind hadden gespeeld. Zij ontdekte een samenhang tussen speelgoedkeuze en aangeboren talenten. Deze sterke KernTalenten zijn direct gekoppeld aan je intrinsieke motivatie. Bij (hoogbegaafde) jongeren en volwassenen is die motivatie wel eens zoek. Als je weet welke sterke KernTalenten je bezit, kun je zelf gericht gaan zoeken hoe je deze sterke KernTalenten kunt inzetten, zodat je een goede studiekeuze maakt of werktevredenheid of levensvreugde ervaart. Daarmee kun je burn-out of bore-out voorkomen. Ook voor (hoogbegaafde) kinderen is het interessant als ze op school het hele spectrum van de 23 KernTalenten krijgen aangeboden, zodat ze voor school gemotiveerd blijven.

 

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en eindigt om ongeveer 22.00 uur. Na afloop van de lezing is er mogelijkheid om met elkaar na te praten. De meeting vindt plaats in Buurtkamer ’t Trefpunt. Deze bevindt zich aan de Dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht. De ingang is aan de Meester Lohmanstraat. Het bijwonen van de lezing is kosteloos. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor koffie en thee.

 

Eens in de twee maanden wordt op de eerste donderdagavond van de maand een HB-Meeting georganiseerd in Buurtkamer ‘t Trefpunt in Barendrecht. 

HB-Meetings zijn bijeenkomsten voor hoogbegaafde volwassenen, ouders en geïnteresseerden, waarin de positieve aspecten van hoogbegaafdheid centraal staan. In een ongedwongen sfeer is er ruimte voor ontmoeting, (h)erkenning en (zelf)ontplooiing. De HB-Meetings worden georganiseerd door Irmgard Ballast, Specialist  Hoogbegaafdheid en KernTalentenanalist bij De23 (www.de23.nl) en Janet van Horssen, coach en wetenschappelijk onderzoeker bij Buro Van Horssen (www.burovanhorssen.nl). Voor meer informatie: 06-488 62 921 (Irmgard) of 06-177 66 228 (Janet).


Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."