15-09-2015: Training 'Beter werken met IQ èn EQ'

Beter werken met IQ èn EQ

Een training voor hoogbegaafden

Volgens het Delphimodel hoogbegaafdheid hebben hoogbegaafden niet alleen een groot denkvermogen, maar kunnen zij ook “rijk geschakeerd voelen”. Niet altijd worden beide kanten even sterk ontwikkeld. Terwijl de verschillende eigenschappen van hoogbegaafden beter tot hun recht komen als cognitieve en emotionele kwaliteiten gecombineerd worden.

 

In deze eendaagse training ligt de nadruk op de integratie van die kwaliteiten. We gaan onderzoeken hoe je je vermogen tot voelen ervaart en hoe je dat kunt inzetten en ondersteunen met je denkvermogen. Als resultaat zal blijken dat denkkracht en gevoel geen tegenpolen zijn, maar onvervreemdbare delen van je hele persoon die elkaar kunnen gaan versterken. In je werk en in je persoonlijk leven.

 

Locatie:         School van Frieswijk, Schalkhaar (bij Deventer)

 

Tijd:                9.30 – 16.00 uur

 

Kosten:        € 350 pp, excl. BTW, inclusief koffie/thee, lunch en lesmateriaal

Korting voor Choochemleden van 10%

Bij voldoende aanmeldingen is er één plaats beschikbaar voor iemand met een kleine beurs tegen sterk gereduceerd tarief.

 

Aanmelden: “Beter werken met IQ én EQ”

 

Voor wie: Iedereen die zich herkent in het Delphimodel hoogbegaafdheid is welkom zich aan te melden voor deze training.

 

Om de training goed te kunnen volgen is het van belang dat je je een voorstelling kunt maken van je eigen emotionele belevingswereld en die van de medecursisten. Daarom is de training mogelijk minder geschikt voor mensen met autisme. Als je hierover twijfelt, kun je met ons overleggen.

 

Deze training is een samenwerking van Arja Roozemond (Spirit & Psyche) en Marga Spaanjaars (Het Kan Anders en HB-trainingen). Arja heeft jarenlange ervaring als zijnsgeoriënteerd integratief therapeut en coach, begeleidt meditatiegroepen en coacht hoogbegaafde volwassenen. Marga coacht hoogbegaafde volwassenen en geeft workshops en communicatie trainingen aan deze doelgroep.

 

 

Meer informatie

Boekrecensie

De kus van Dabrowski

"De kus van Dabrowski"

C. van Kamp- Schöller

Een verhalende kennismaking met de ontdekking van de “Theorie van de Positieve Desintegratie” van Dabrowski. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."