15-09-2015: Training 'Beter werken met IQ èn EQ'

Beter werken met IQ èn EQ

Een training voor hoogbegaafden

Volgens het Delphimodel hoogbegaafdheid hebben hoogbegaafden niet alleen een groot denkvermogen, maar kunnen zij ook “rijk geschakeerd voelen”. Niet altijd worden beide kanten even sterk ontwikkeld. Terwijl de verschillende eigenschappen van hoogbegaafden beter tot hun recht komen als cognitieve en emotionele kwaliteiten gecombineerd worden.

 

In deze eendaagse training ligt de nadruk op de integratie van die kwaliteiten. We gaan onderzoeken hoe je je vermogen tot voelen ervaart en hoe je dat kunt inzetten en ondersteunen met je denkvermogen. Als resultaat zal blijken dat denkkracht en gevoel geen tegenpolen zijn, maar onvervreemdbare delen van je hele persoon die elkaar kunnen gaan versterken. In je werk en in je persoonlijk leven.

 

Locatie:         School van Frieswijk, Schalkhaar (bij Deventer)

 

Tijd:                9.30 – 16.00 uur

 

Kosten:        € 350 pp, excl. BTW, inclusief koffie/thee, lunch en lesmateriaal

Korting voor Choochemleden van 10%

Bij voldoende aanmeldingen is er één plaats beschikbaar voor iemand met een kleine beurs tegen sterk gereduceerd tarief.

 

Aanmelden: “Beter werken met IQ én EQ”

 

Voor wie: Iedereen die zich herkent in het Delphimodel hoogbegaafdheid is welkom zich aan te melden voor deze training.

 

Om de training goed te kunnen volgen is het van belang dat je je een voorstelling kunt maken van je eigen emotionele belevingswereld en die van de medecursisten. Daarom is de training mogelijk minder geschikt voor mensen met autisme. Als je hierover twijfelt, kun je met ons overleggen.

 

Deze training is een samenwerking van Arja Roozemond (Spirit & Psyche) en Marga Spaanjaars (Het Kan Anders en HB-trainingen). Arja heeft jarenlange ervaring als zijnsgeoriënteerd integratief therapeut en coach, begeleidt meditatiegroepen en coacht hoogbegaafde volwassenen. Marga coacht hoogbegaafde volwassenen en geeft workshops en communicatie trainingen aan deze doelgroep.

 

 

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."