Training communicatie

Training communicatie voor hoogbegaafden

Hoe sluit je aan bij je omgeving als je anders denkt dan de meeste mensen om je heen? Hoe motiveer je collega’s? Hoe overleg je met je baas? Leer je valkuilen kennen en vind oplossingen die bij jou passen!

 

We onderzoeken in deze 3-daagse training welke factoren een rol kunnen spelen bij communicatie. Dit doen we aan de hand van een model, waarin alle facetten van communicatie aan bod komen.

 

Met behulp van verschillende theorieën, door zelfonderzoek en ervaringsoefeningen, krijg je inzicht in de manier waarop jij binnen een interactie functioneert en hoe je hierin verandering kunt brengen.

 

Bij deze training zul je verbanden ontdekken tussen je hoogbegaafdheid en sommige aspecten van communicatie, en manieren leren om hiermee om te gaan.

 

HB-trainingen

De onderwerpen in HB-trainingen worden aangeboden in een vorm die past bij de manier van denken en leren van hoogbegaafden: top-downleren; aandacht voor IQ én EQ; veel ruimte voor eigen inbreng; aangepast tempo en abstractieniveau.

 

Hierdoor is het rendement voor hoogbegaafden hoger en meer toegespitst op de eigen mogelijkheden en behoeften.

 

Na afloop van de training:

 

  • Ken je de specifieke moeilijkheden die je als hoogbegaafde in communicatie kunt tegenkomen.
  • Kun je jouw communicatiepatronen herkennen.
  • Kun je de communicatiepatronen van je gesprekspartner beter herkennen.
  • Heb je andere communicatiemethoden leren toepassen.
  • Kun je beter aansluiten bij je gesprekspartner.
  • Kun je een communicatiestijl kiezen die je helpt je communicatiedoel te bereiken.

 

 

Lees hier de nadere toelichting en programma.

 

Locatie: School van Frieswijk, Schalkhaar (bij Deventer)

Data: in december

Tijd: 9.30 – 16.00 uur

Kosten: € 750,= (excl. 21% BTW), inclusief  lesmateriaal, koffie/thee en lunch.

Korting voor Choochemleden van  50 euro.

(Bij voldoende inschrijvingen is er één plaats beschikbaar voor minder draagkrachtige particulieren tegen sterk gereduceerd tarief. Neem even contact op als je denkt hiervoor in aanmerking te komen.)

Aanmelden: “Communicatie voor hoogbegaafden”

Voor wie: Iedereen die zich herkent in het Delphimodel hoogbegaafdheid is welkom zich aan te melden voor deze training.

(Als communiceren moeilijk voor je is vanwege een stoornis in het autistisch spectrum, is deze training mogelijk minder geschikt. Als je hierover twijfelt, kun je met ons overleggen.)

Trainer: De trainer is Marga Spaanjaars van coaching- en trainingsbureau HET KAN ANDERS en HB-trainingen. Meer informatie over haar achtergrond en ervaring is te vinden op de site: www.hetkananders-coaching.nl.

 

 

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."