6-6-2015: excursie residentieorkest & kinderwerkplaats

Zaterdag 6 juni 2015: Het residentieorkest en de kinderwerkplaats! 

 

Eerst luisteren, daarna zelf spelen; dat is het recept van deze Route Residentie Orkest. Aan het begin van de dag maken leerlingen kennis met één van de orkestleden en bezoeken ze de orkestrepetitie. Tijdens het tweede gedeelte volgen ze workshops waarin drie instrumentengroepen centraal staan: strijkinstrumenten, hout- en koperblaasinstrumenten. Er wordt ingegaan op het ontstaan van de instrumenten, de klank ervan, de functie in het orkest, maar vooral wordt er veel zelf gespeeld!

 

's Middags gaan we lekker aan de slag in de Kinderwerkplaats. Je kruipt in de rol van raketgeleerde, stratenmaker of chemicus. Je hebt de keuze uit wel 20 verschillende proefjes! Je mag zelf kiezen waar je begint en bijna alles wat je maakt mag je ook mee naar huis nemen. Wanneer je binnenkomt krijg je een gereedschapskist in bruikleen waar je de spullen in kan vinden die je nodig hebt voor de verschillende proefjes.

 

Dus ben je tussen de 7 en 12 jaar? Geef je dan snel op voor deze unieke dag!

 

Programma

9:20 uur:  Ontvangst bij dr. Anton Philipszaal (Spuiplein 150, Den Haag).

9:30 uur: Ontmoeting met één van de musici, bijwonen van een orkestrepetitie en nabespreking.

11:00 uur: Instrumenten uitproberen (strijk-, houten en blaasinstrumenten).

12:00 uur: Lunchpauze en met tram reizen naar Kinderwerkplaats.

13:00 uur: Proefjes doen in de Kinderwerkplaats.

15.00 uur: Ouders halen hun kind op bij de Kinderwerkplaats (Hulshorststraat 12, Den Haag).

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Inschrijven

Vul hier het formulier in om uw kind in te schrijven.

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier is van zĂ­jn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'