6-6-2015: excursie residentieorkest & kinderwerkplaats

Zaterdag 6 juni 2015: Het residentieorkest en de kinderwerkplaats! 

 

Eerst luisteren, daarna zelf spelen; dat is het recept van deze Route Residentie Orkest. Aan het begin van de dag maken leerlingen kennis met één van de orkestleden en bezoeken ze de orkestrepetitie. Tijdens het tweede gedeelte volgen ze workshops waarin drie instrumentengroepen centraal staan: strijkinstrumenten, hout- en koperblaasinstrumenten. Er wordt ingegaan op het ontstaan van de instrumenten, de klank ervan, de functie in het orkest, maar vooral wordt er veel zelf gespeeld!

 

's Middags gaan we lekker aan de slag in de Kinderwerkplaats. Je kruipt in de rol van raketgeleerde, stratenmaker of chemicus. Je hebt de keuze uit wel 20 verschillende proefjes! Je mag zelf kiezen waar je begint en bijna alles wat je maakt mag je ook mee naar huis nemen. Wanneer je binnenkomt krijg je een gereedschapskist in bruikleen waar je de spullen in kan vinden die je nodig hebt voor de verschillende proefjes.

 

Dus ben je tussen de 7 en 12 jaar? Geef je dan snel op voor deze unieke dag!

 

Programma

9:20 uur:  Ontvangst bij dr. Anton Philipszaal (Spuiplein 150, Den Haag).

9:30 uur: Ontmoeting met één van de musici, bijwonen van een orkestrepetitie en nabespreking.

11:00 uur: Instrumenten uitproberen (strijk-, houten en blaasinstrumenten).

12:00 uur: Lunchpauze en met tram reizen naar Kinderwerkplaats.

13:00 uur: Proefjes doen in de Kinderwerkplaats.

15.00 uur: Ouders halen hun kind op bij de Kinderwerkplaats (Hulshorststraat 12, Den Haag).

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Inschrijven

Vul hier het formulier in om uw kind in te schrijven.

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."