Meldpunt Koepel Hoogbegaafdheid

Koepel Hoogbegaafdheid opent meldpunt

 

‘Extra betalen voor onderwijs aan hoogbegaafde kinderen?’

 

Van verschillende ouders horen wij dat een aantal scholen een verplichte financiële bijdrage vraagt voor het geven van onderwijs aan hun hoogbegaafde kinderen. Wij zijn op zoek naar ervaringen van ouders die ook een extra bijdrage moeten betalen voor onderwijs gericht op hoogbegaafde leerlingen.

 

In het kader van Passend Onderwijs horen alle kinderen in het reguliere onderwijs les te kunnen krijgen zonder hiervoor extra te hoeven betalen. Als Koepel zijn wij bezorgd dat niet alle kinderen die hoogbegaafd zijn gelegenheid krijgen het beste onderwijs te volgen vanwege de financiële drempel die door sommige scholen wordt opgeworpen. De Koepel Hoogbegaafdheid wil dat voor elk kind dat behoefte heeft aan onderwijs gericht op hoogbegaafde leerlingen, het ook mogelijk is om dat te volgen.

 

Om te onderzoeken hoe vaak financiële drempels worden opgeworpen en waar dit gebeurt openen wij een meldpunt. Aan de hand van uw ervaringen kunnen wij dan het gesprek aangaan met de politiek, het ministerie van OCW en de scholen.

 

Uiteraard gaan wij zeer vertrouwelijk om met uw informatie en zullen wij nooit persoonlijke gegevens bekend maken.

 

U kunt uw ervaring delen op dit meldpunt.

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."