Meldpunt Koepel Hoogbegaafdheid

Koepel Hoogbegaafdheid opent meldpunt

 

‘Extra betalen voor onderwijs aan hoogbegaafde kinderen?’

 

Van verschillende ouders horen wij dat een aantal scholen een verplichte financiële bijdrage vraagt voor het geven van onderwijs aan hun hoogbegaafde kinderen. Wij zijn op zoek naar ervaringen van ouders die ook een extra bijdrage moeten betalen voor onderwijs gericht op hoogbegaafde leerlingen.

 

In het kader van Passend Onderwijs horen alle kinderen in het reguliere onderwijs les te kunnen krijgen zonder hiervoor extra te hoeven betalen. Als Koepel zijn wij bezorgd dat niet alle kinderen die hoogbegaafd zijn gelegenheid krijgen het beste onderwijs te volgen vanwege de financiële drempel die door sommige scholen wordt opgeworpen. De Koepel Hoogbegaafdheid wil dat voor elk kind dat behoefte heeft aan onderwijs gericht op hoogbegaafde leerlingen, het ook mogelijk is om dat te volgen.

 

Om te onderzoeken hoe vaak financiële drempels worden opgeworpen en waar dit gebeurt openen wij een meldpunt. Aan de hand van uw ervaringen kunnen wij dan het gesprek aangaan met de politiek, het ministerie van OCW en de scholen.

 

Uiteraard gaan wij zeer vertrouwelijk om met uw informatie en zullen wij nooit persoonlijke gegevens bekend maken.

 

U kunt uw ervaring delen op dit meldpunt.

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'