30-05-2015: excursie Spelerij en Uitvinderij

Kinderexcursie de Spelerij en Uitvinderij

Zin om met andere hoogbegaafde kinderen te ontdekken, uit te vinden en te spelen? Ga dan mee op zaterdag 30 mei 2015 naar de Spelerij / Uitvinderij in Dieren. 

In de Spelerij kun je veel doen. Er zijn verschillende constructies die je zelf in beweging kunt zetten en waar je mee kunt spelen. In de werkplaats de Uitvinderij kun je zelf aan de slag met machines en materialen. Je kunt onder andere plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden, vacuüm vormen, naamplaatjes slaan en een verf-spettertekening maken. En alles wat je maakt mag je mee naar huis nemen.

Voor wie

Deze kinderexcursie is voor hoogbegaafde kinderen van 6 tot en met 8 jaar.

Programma

11.00 u               Verzamelen op de parkeerplaats van de Spelerij / Uitvinderij

                             (Veldweg 5, 6952 GX Dieren (Gld.))

11.15 - 12.45 u  Met verschillende materialen en machines dingen maken in de Uitvinderij

12.45 - 13.30 u  Lunchen en samen een spel doen

13.30 - 14.45 u  Ontdekken, doen en spelen in de Spelerij

15.00 u               Ouders halen kinderen weer op bij de parkeerplaats van de Spelerij / Uitvinderij

Kosten

De kosten voor deze excursiedag zijn 25 euro (incl. BTW). Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting.

Vervoer

Vanuit Veenendaal is een aantal plaatsen beschikbaar in een auto voor kinderen die mee willen gaan. Mocht u hiervan gebruik willen maken, vermeldt u dit dan bij de aanmelding.

Aanmelden

Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies 'kinderexcursies' en vermeld onder opmerkingen opgave Spelerij / Uitvinderij 30 mei, de leeftijd van uw kind, of u lid bent van Choochem en of u gebruik wilt maken van vervoer vanuit Veenendaal.

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus, die deze dag organiseert.


Meer informatie

Boekrecensie

'Ouders doen ertoe'

"Ouders doen ertoe"

G. van der Veen

Een opvoedboek met veel wetenschappelijke inzichten. Het bestaat uit verschillende delen met daarin alle fasen van de ontwikkeling van een kind. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Wat we in het levensverhaal van Jozef kunnen zien is een persoon met grote capaciteiten vol van wijsheid, die meer dan gemiddeld intellectueel was, die daarbij integer en trouw was. ..."