09-05-2015: Excursie 'Wereld van wetenschap en techniek'

Zaterdag 9 mei 2015: Wereld van wetenschap en techniek (Delft)

 

Heb jij wel eens les gehad van een universitair docent die alles weet van Lucht- en Ruimtevaart? Dit is je kans. Je krijgt een echt college op de universiteit van Delft, de TU! Deze dag leer je hoe vliegtuigen worden gebouwd en mag je zelfs een kijkje nemen in de vliegtuighal van de universiteit (TU Delft).

 

Wil jij ook met Lego Mindstorms aan de slag? Dan is nu je kans! ’s Middags gaan we naar het Science Centre in Delft waar je een workshop Lego Mindstorms gaat doen. Je leert een robot programmeren die een paar opdrachten kan uitvoeren, zoals door een doolhof heen manoeuvreren.  Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Schrijf je dan snel in!

 

Programma

10:00 uur: Ontvangst aan de faculteit Lucht- en Ruimtevaart TU Delft (Kluyverweg 1, Delft).

10:15 uur: Rondleiding door vliegtuighal en college door een universitair docent.

12:15 uur: Lunch en vertrek naar Science Centre.

13:00 uur: Workshop Lego Mindstorms.

15:00 uur: Kinderen worden opgehaald in het Science Centre (Mijnbouwstraat 120, Delft).

   

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Inschrijven

Om mee te kunnen gaan met deze geweldige excursie, kunt u uw kind(eren) inschrijven via de website van Dotado

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'