hb café

8-05-2015: HB-café in Groningen

HB-Café in Groningen op 8 mei 2015. 

Hoogbegaafdheid positief inzetten op je werk  

 

Op 8 mei 2015 is het derde HB (HoogBegaafden) Café in Groningen in de bovenzaal van “Het land van Kokanje”. Gastspreker op deze avond is mevrouw dr. Noks Nauta, bedrijfsarts en A&O-psycholoog, die zich sinds 2000 bezighoudt met hoogbegaafde volwassenen.

 

Hoogbegaafden kunnen fantastische werknemers zijn. Met hun scherpe observatie, analytische gaven, snelheid van denken, hoge energie etc, kunnen ze veel presteren. Waarom komt dat er dan niet altijd uit en zien we bijvoorbeeld verveling, communicatieproblemen, conflicten? Hoe laat je nu op je werk de positieve kanten van je hoogbegaafdheid (meer) zien? En ervaar je zelf meer voldoening van je werk?  

 

In dit HB-café bespreken we een aantal thema’s met betrekking tot hoogbegaafdheid op het werk waarover de laatste 15 jaar kennis is verzameld. In actieve werkvormen gaan de deelnemers die kennis ook toepassen met als doel om na te gaan hoe zij in hun eigen werksituatie aan de slag kunnen gaan. Deelnemers kunnen op de avond zelf kiezen aan welke tafel(s) ze aanschuiven. Elke tafel heeft een ander gespreksonderwerp, aan de hand van vragen, stellingen en achtergrondinformatie van de inleider gaan we met elkaar in gesprek. 

 

Het HB-Café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Het HB-Café is er voor hoogbegaafden en iedereen die er belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van een thema (leerzaam) en café (gezelligheid). Inmiddels bestaan er HB-Cafés in Arnhem, Delft, Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Utrecht. 

 

Locatie: “Het land van Kokanje”, Oude Boteringestraat 9 in Groningen. 

 

Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 21:30 uur (met een pauze). Tot 23:00 uur kan worden nagepraat onder het genot van een drankje.

 

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Vooraf aanmelden via de website www.ihbv.nl.

 

Praktisch: Het maximum aantal deelnemers is 30. Wanneer dit aantal bereikt is, zal dit vermeld worden op de website van het IHBV. Latere aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst.

 

Aanmelden doe je door het overmaken van het entreebedrag op bankrekening NL15 RABO 0121 2870 33 ten name van het IHBV te Delft, onder vermelding van je naam, e-mailadres (gebruik '()' indien '@' niet geaccepteerd wordt) én ‘Groningen 8 mei 2015’. Zodra het IHBV de betaling heeft ontvangen, is de inschrijving voltooid. Je ontvangt hier verder geen bevestiging van. Meer informatie: secretariaat@ihbv.nl.

 

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."