23-04-2015: Meet & Greet Wageningen

Ontmoeting en een goed gesprek met andere ouders over hoogbegaafdheid

 

Meet & Greet avond 23 april 2015 in Wageningen

 

Ondersteunend leiding geven aan je hoogbegaafde kind door vriendelijk, duidelijk en respectvol te communiceren.

 

Op donderdag 23 april 2015 organiseert Care4Plus samen met Choochem weer een Meet & Greet avond. Op zo’n avond ontmoeten ouders van hoogbegaafde kinderen elkaar in informele sfeer bij iemand thuis en gaan in gesprek over een thema rondom hoogbegaafdheid.

Op 23 april gaan we in gesprek over opvoeding. Veel ouders zijn het er over eens: het opvoeden van je hoogbegaafde kind is intensief. Hoogbegaafde kinderen zijn, beleven en ervaren veel dingen intens en reageren vaak met heftige emoties. Hoe kun je als ouder op deze reacties van je kind reageren zonder dat het uitloopt op strijd? Hierbij blijkt een ‘ondersteunend leidinggevende opvoedingsstijl’ effectief te zijn (uit: Help, mijn kind is hoogbegaafd van drs. M. van der Zee, 2013).

 

Tijdens de Meet & Greet avond verdiepen we ons in de opvoedingsstijl ‘ondersteunend leiding geven’. Deze stijl is gebaseerd op vriendelijk, duidelijk en respectvol communiceren. We bespreken tips & tools die je op weg helpen om ondersteunend leiding te geven aan je kind.

 

Praktische informatie:

Locatie: Wilslaan 28 in Wageningen

Tijd: van 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

Prijs: er zijn geen kosten aan deze avond

 

Je bent van harte welkom om mee te komen praten op deze inspirerende avond!

 

Wil je komen meepraten, mail dan je naam naar info@care4plus.nl ovv Meet & Greet avond 23 april 2015, het aantal personen dat komt en tel.nr. Graag opgeven ivm beperkt aantal plaatsen.


Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'