28-03-2015: Festival van talent 'hoogbegaafd in actie'

Festival van Talent.

28 maart 10.00 uur /17.00 uur Eindhoven.

 

Op het Festival van Talent staan de positieve kanten van hoogbegaafdheid centraal. Een dag waarop iedereen inspiratie kan opdoen op de informatiemarkt, zijn of haar talenten kan benutten tijdens allerlei workshops en inloopactiviteiten en in contact kan komen met gelijkgestemden.

 

Workshop "Hoogbegaafd Hoog gevoelig Haptonomie’’

 

De haptonomiepraktijk van Synergos geeft op het festival een drietal workshops voor ouders/leerkrachten/verzorgers. Haptonomie houdt zich bezig met de balans tussen denken, voelen en handelen. Als deze balans verstoord is -doordat een kind bijvoorbeeld veel denkt of veel prikkels binnenkrijgt- kunnen klachten ontstaan. Het terugbrengen van de balans tussen denken, voelen en handelen maakt dat hoogbegaafdheid beter uit de verf komt en je kind weer lekker in zijn vel zit. Tijdens de workshop ontdek je hoe jij je kind hierbij kunt helpen.

 

Workshop 1 van 11.00 uur tot 12.00 uur, workshop 2 van 13.00 uur tot 14.00 uur, workshop 3 van 15.00 uur tot 16.00 uur. Voor informatie over haptonomie als therapievorm  bij hoogbegaafdheid/hoog gevoeligheid is er de hele dag een infostand op het festival.

 

De hele dag op het festival zijn is leuk voor jong en oud!

 

Het festival is voor mensen van alle leeftijden die talenten willen ontdekken en ontwikkelen. Er zijn infostands, workshops, inloopactiviteiten en rustpunten voor volwassenen en kinderen. Kinderen kunnen onder andere proefjes doen, (denk)spellen spelen, knutselen, schminken, een grote knikkerbaan bouwen en lachyoga of aikido uitproberen. Er worden volop activiteiten en workshops aangeboden voor volwassenen.

 

Bezoekers van het Festival van Talent zijn nieuwsgierige, creatieve en enthousiaste bezoekers,  maar ook mensen die nog zoekende zijn kunnen hier hun hart ophalen.

 

Bezoekers hoeven zich niet aan te melden. Het Festival van Talent heeft geen winstoogmerk. Bezoekers betalen €2,= p/p toegang. Kinderen onder 3 jaar hebben gratis toegang.

 

Locatie: Eckart College, Damocleslaan 3  Eindhoven.

www.festivalvantalent.nl

 

 

 

Meer informatie

Boekrecensie

De lessen van Day a Week School

"De lessen van Day a Week School"

Verouden, J., Muijnck, de A., Heinink, S. .

Dit boek is geschreven naar aanleiding van 10 jaar onderwijs voor getalenteerde leerlingen. Eën dag per week krijgen deze leerlingen onderwijs op een aparte locatie. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.' Deel 2 over Daniël en zijn vrienden