13-04-2015: Oudercursus 'Mijn hoogbegaafde kind en ik'

Je hebt een hoogbegaafd kind in de basisschoolleeftijd en je wilt graag dat het zijn/haar talenten ten volle kan inzetten? Je wilt je kind graag helpen om op te groeien tot een gezond en evenwichtig persoon? Je schrikt er niet voor terug om kritisch te kijken naar jezelf en jouw opvoedingsstijl? Dan is deze cursus iets voor jou. Theorie en praktijk gaan tijdens deze drie avonden hand in hand. Je leert de behoeftes van je hoogbegaafde kind beter begrijpen en brengt zelf praktische dingen in waar je bij het opvoeden tegenaan loopt. Door dit te delen met andere ouders van hoogbegaafde kinderen en een plan te maken voor een aanpak van je probleem, voel je aan het eind van de cursus sterker als opvoeder. Voorbeelden van vragen die aan bod kunnen komen:

 

- Hoe voorkom ik dat ik iedere keer in een woordenstrijd kom met mijn kind?

- Hoe stimuleer ik sociaal gedrag bij mijn hoogbegaafde kind?

- Hoe deel ik op school mijn zorg?

 

De cursus is geschikt voor ouders die net ontdekt hebben dat hun kind hoogbegaafd is en meer kennis op willen doen over het onderwerp, maar ook voor ouders die graag hun opvoedingservaringen met andere ouders en een deskundige willen delen, zodat ze sterker worden in hun opvoeding. 

 

Avond 1: Jouw unieke kind

Jouw kind: Gaven en talenten. Behoeftes en uitdagingen. Waar zou je aan willen werken in de opvoedingssituatie?

 

Avond 2: Jij als unieke opvoeder

Jouw profiel: De invloed van jouw eigen opvoeding, je opvoedingsstijl en aanpak, jouw begaafdheid, jouw uitdaging in de opvoeding.

 

Avond 3: Een unieke aanpak

Wat wil je veranderen en hoe? Plan van aanpak. Aan de slag!

 

Data en details:

Locatie: Distributieweg 22, Delfgauw (Kantoor Heinosoft).

 

Prijs: p.p. 125 euro (115 euro voor leden van Choochem) en per ouderpaar 175 euro (160 euro voor leden van Choochem). Inclusief BTW en materialen.

 

Data: Deze cursus vindt weer plaats op dinsdagavond 13 april, 28 april en 12 mei 2015 (19.45-21.45 uur). Opgeven kan via email. Vermeld daarbij u naam, adres, telefoonnummer en gezinssamenstelling.

 

Cursusleidster: Willemien Schollaart, orthopedagoog en eigenaar van adviesbureau Dotado. Willemien is zelf moeder van een tweejarige zoon en specialist hoogbegaafdheid. 

 


Wat vonden andere ouders die deze cursus hebben gevolgd?

 

Bengt, vader van een hoogbegaafde dochter (7 jaar):

'De cursus is heel waardevol voor mij geweest om dingen voor mezelf op een rijtje te kunnen zetten. De uitleg was duidelijk en bood goed inzicht. De verhalen van 'lotgenoten' heb ik als steun ervaren en bevatten veel info over dagelijkse beslommeringen en problemen.'

 

Nelleke, moeder van een hoogbegaafde dochter (5 jaar):

‘Het delen met elkaar was een heerlijk gevoel! Je hoeft je ‘niet te schamen’ voor de ontwikkeling van je kind, maar je kunt eens een keer praten met anderen die je begrijpen (niet ‘denken te begrijpen’, maar echt begrijpen).’

 

Wendy, moeder van twee hoogbegaafde zoons (7 en 9  jaar):

‘Ik vond in deze cursus veel herkenning in de verhalen van andere ouders. Ook heb ik hoogbegaafdheid leren zien als achtergrond van de boze buien en de opstandigheid. Prettig dat ik concrete tips en technieken meekreeg!’

 

Tessa, moeder van een hoogbegaafde dochter (7 jaar):

'Door de cursus heb ik een positieve kijk op hoogbegaafdheid gekregen en ik ben een hoop achtergrondinformatie rijker. Ontzettend bedankt!'

 

Jan, vader van een hoogbegaafde dochter (5 jaar):

‘Ik heb veel aan de praktische tips gehad en door de spreiding over vijf weken kun je het geleerde direct toepassen.’

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."