toetsenbord

28-03-2015: Excursie: 'Bouw je eigen website!'

 

Waar weet jij veel van en zou je wel aan andere mensen over willen vertellen? Nu is je kans om op internet jouw kennis te delen! Want met de excursie op 28 maart ga je namelijk je eigen website bouwen. Je gaat aan de slag met Wordpress, zoek maar eens op internet wat dit is. Van tevoren verzamel je thuis informatie over een onderwerp dat jij interessant vindt en waarover jij een website zou willen maken. Deze informatie neem je mee en op 28 maart maak jij hierover je eigen website. Je krijgt een domein dat past bij je thema. Als je een website maakt over de VOC, krijg je bijvoorbeeld het domein: www.allesoverdevoc.nl. 

 

Naast dat je aan de slag gaat met je website (onder andere de lay-out en teksten schrijven), kom je alles te weten over hoe een website werkt. Bijvoorbeeld hoe het systeem achter een website werkt, hoe je goed overkomt op internet, hoe het werkt met een server, enzovoort. 

 

Dit is een exclusieve excursie, waarbij slimme kinderen de kans krijgen om met professionals uit het bedrijfsleven hun eigen website te bouwen en op jonge leeftijd hun kennis kunnen delen. In samenwerking met Heinosoft, een bedrijf wat professionele websites ontwerpt, is deze excursie mogelijk gemaakt. 

 

Dit programma is voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. Nota: de minimale leeftijd wijkt dus af van die van andere excursies. Er kunnen maximaal 19 kinderen meedoen aan de excursie.

 

Programma

10:20 uur: Ontvangst bij Heinosoft (Distributieweg 22, Delfgauw).

10:30 uur: Informatie van een professional van Heinosoft.

11:00 uur: Aan de slag met je eigen website.

12:30 uur: Pauze en lunch.

13:00 uur: Informatie van een professional van Heinosoft.

13:30 uur: Aan de slag met je eigen website.

15:00 uur: Ouders halen kinderen op bij Heinosoft (Distributieweg 22, Delfgauw).

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. De professionals van Heinosoft begeleiden de kinderen bij het maken van de website. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Inschrijven

Inschrijven doet u via een inschrijfformulier van Dotado.

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'