21-03-2015: Mini-symposium Choochem


Helaas, de inschrijving is gesloten. Het maximale aantal deelnemers van 70 personen is bereikt.Mini-symposium 2015: De hoogbegaafde gestoord?

Inzicht in de persoonlijke ontwikkeling

 

Hoe ga ik om met mijn arts? Wat als mijn coach mij niet begrijpt? Wat is de relatie tussen hoogbegaafdheid en hulpverlening? Accepteeert de dokter de hoogbegaafde en accepteert de hoogbegaafde de dokter? Komen hoogbegaafden meer of minder in aanraking met psychologische hulpverlening in vergelijking met niet-hoogbegaafden? 

 

Zomaar wat vragen naar aanleiding waarvan Choochem eind 2014 een vragenlijst heeft gemaakt om de relatie tussen hoogbegaafdheid en hulplverlening verder te verkennen. Doel was om iets meer inzicht te krijgen in hoe het gesteld is met de aandacht voor hoogbegaafdheid in de hulpverlening. Dit bleek veel stof te doen opwaaien en tot een aantal interessante uitkomsten te leiden.

 

Naar aanleiding van deze vragenlijst zijn het onderwerp en de sprekers van dit mini-symposium gekozen. Tijdens het symposium zal zijdelings ruimte gegeven worden voor het bespreken van de uitkomsten van de vragenlijst.

 

Het eerste gedeelte van het programma zal een lezing zijn van Frank de Mink met als titel "Hoogbegaafdheid: over gevoeligheid, misdiagnoses en verborgen talenten." Frank de Mink is een onderzoeker en onderwijskundige die veel afweet van hoe er wordt omgegaan met hoogbegaafdheid in de hulpverlening en zijn mening daarover niet onder stoelen of banken steekt.

 

Het tweede gedeelte van het programma is een panel met daarin naast Frank de Mink ook Dineke van Kooten en Maud van Thiel. Dineke van Kooten heeft zich als coach gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en heeft een schat aan ervaring op het gebied van hoogbegaafdheid en coaching. Maud van Thiel kent de GGZ van binnenuit en is psychotherapeut.

 

Programma

13:00 Lezing: Hoogbegaafdheid: over gevoeligheid, misdiagnoses en verborgen talenten. Door Frank de Mink.
14:15 Pauze
14:45 Paneldiscussie met psychotherapeut Maud van Thiel, coach Dineke van Kooten en onderzoeker en onderwijskundige Frank de Mink
16:00 Ontmoeting

 

 

Details

Locatie: DUTCH Soesterberg, Oude Tempellaan 1, 3769 JA Soesterberg

Routebeschrijving: naar DUTCH Soesterberg

Kosten: € 10,- voor leden van Choochem, € 30,- voor niet-leden van Choochem (mocht u gelijk lid willen worden, dan wordt de korting direct verrekend)

Aanmelden: via Eventbrite (Toegevoegd op 18 maart: Let op! Het maximale aantal deelnemers van 70 personen is bereikt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst met een kleine kans dat u alsnog mee kunt doen.)

 

Let op: als u zich voor 19 maart afmeldt krijgt u de helft van uw betaling terug. Vanaf 19 maart kunt u helaas geen geld meer terug krijgen.

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."