vis

24-01-2015: Excursie 'Varen op en leven in de zee' (Scheveningen)

Het museumschip ex-Hr. Ms. Mercuur in Scheveningen is een zestig jaar oude oceaanmijnveger en een torpedohulpschip. Tijdens deze excursie krijg je een unieke kans: drie uur lang kom je alle ins en outs erover te weten! Na een verhaal over de geschiedenis van het schip en een speurtocht, mag je onder begeleiding van een schieman zelf een allemansend knopen. Zoek maar eens op wat een 'allemansend' is! Een rondleiding over de bovendekken mag niet ontbreken. Maar dan is de dag nog niet voorbij! 's Middags gaan we verder het zeeleven verkennen in Sealife. Ontmoet daar fantastische dieren zoals de rog, de haai en de piranha! Ook krijg je de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen, een heuse VIP-tour! Bezoek de opvang voor zieke dieren en bekijk waar hun menu wordt klaargemaakt. En hoe werkt het eigenlijk met de pompinstallatie, zodat de dieren blijven leven in het water? Stel al je vragen en kom het te weten!

 

Dit programma is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Er kunnen 20 kinderen meedoen met de excursie.

 

Programma

 

 9:50 uur Ontvangst bij Museumschip ex-Hr. Ms. Mercuur te Scheveningen (Dokter Lelykade 21, Den Haag).

10:00 uur  Ontvangst, uitleg over geschiedenis, rondleiding, speurtocht en allemansend knopen.

13:00 uur Na de lunch lopen we naar Sealife.

13:30uur  VIP-tour (kijkje achter de schermen) en bekijken Sealife.

15:30 uur  Ouders halen hun kinderen weer op bij Sealife (Strandweg 13, Scheveningen).

   

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind. Het tweede kind  uit een gezin betaalt slechts de helft.

 

Opgave

Opgave kan door het invullen van het informatieformulier van Dotado. Ook voor meer informatie kunt u bij hen terecht.


Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."