Rots- en Watertraining

“Mijn zoon zit een stuk beter in zijn vel en lijkt wat meer ontspannen. Bij tegenslagen of een opmerking van een ander die hard binnen kwam, was hij normaal echt wel een dag van slag, nu is dat een half uurtje en dan kan hij het van zich afzetten. Tegen mij praat hij wat meer over wat we in zijn hoofd omgaat en dat is nieuw. Hij zoekt ook meer de discussie op en kijkt waar zijn grens ligt...” Een reactie van een moeder wiens zoon de training vorig jaar volgde...

 

Hoogbegaafde kinderen kunnen erg goed analyseren en logisch nadenken. Hierdoor verliezen ze echter soms ook het contact met hun lichaam en hun emoties. Ze blijven als het ware ‘in hun hoofd’. Hoogbegaafde kinderen zijn ook heel sensitief en voelen van alles. Het valt niet altijd mee om alle prikkels een plaatsje te geven. In deze Rots- en Watertraining leren hoogbegaafde kinderen waar hun kracht zit, hoe ze hun grenzen kunnen aangeven en hoe ze contact kunnen maken met hun eigen gevoelens. Stevig staan en contact maken met anderen zonder jezelf te verliezen staat daarbij centraal. Voor alle hoogbegaafde kinderen van 6-12 jaar die een steuntje in de rug verdienen…!

 

Inhoud

Rots & Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes. Het is een evidence based programma, dat is ontwikkeld door Freerk Ykema. Kijk voor meer informatie op www.rotsenwater.nl. Bij de training van Dotado wordt extra rekening gehouden met datgene waar hoogbegaafde kinderen vaak tegenaan lopen, zoals het omgaan met prikkels, de verbinding tussen je hoofd en je hart en het verbinding leggen met anderen die wellicht niet zo snel of anders denken dan jijzelf.

 

Wanneer?  

De volgende training start in april in Delft (Gymzaal Maria Duystlaan 2). Deze training is voor alle meer- en hoogbegaafde kinderen en bevat zes bijeenkomsten. De training bevat zes keer een uur op woensdagmiddagen (16.00-17.00 uur). De data zijn: 12/19 april en 3/10/17/24 mei 2017.

 

Door wie? De training wordt gegeven door Ilse Stelma, speltherapeut/ambulant hulpverlener, en Willemien Schollaart, orthopedagoog van adviesbureau Dotado. Ilse en Willemien zijn beide gecertificeerd Rots- en Watertrainer.

 

Wat kost het? 150 euro per kind (incl. BTW) voor 8 bijeenkomsten en een voorlichtingsavond voor ouders. Het tweede kind in het gezin kost 130 euro. Choochemleden krijgen 5 euro korting.

 

Waar?

Gymzaal Maria Duystlaan 2, Delft.

 

Opgeven via de website van Dotado.

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."