29-11-2014: excursie 'oude films en telefooncellen'

Zaterdag 29 november 2014: Oude films en telefooncellen (Den Haag)

 

Waarom is het belangrijk om voor oude films te zorgen? Tijdens de workshop 'Wat is film?' krijg je een uniek inkijkje in het werk van een filmconservator. Met handschoenen, film, plakpersen, filmblikken, scharen, mesjes, lijm, tape en doekjes ga je zelf aan de slag en bekijk je de verschillende filmbeelden als een professionele filmexpert. Je leert wat een inspectietafel is en hoe je een film kunt repareren. Van beschimmelde films tot tot poeder vergane films, alles komt voorbij!

 

Daarna volgt een spannende les in het Museum van Communicatie ('Vlotte pen, snelle babbel!'). Je gaat terug in de tijd en vergelijkt de jaren 1950/1960 met nu. Telefonie, telex, de post, kranten, radio en televisie komen aan de orde. Natuurlijk mag een demonstratie van een oude telefooncel niet ontbreken! Ook ga je zelf aan de slag met een digitale camera of memorecorder. Je maakt een affiche, folder of radioreclamebericht voor de persmap van het Museum voor Communicatie.

 

Programma

10:50 uur Ontvangst bij Filmhuis (Spui 191, Den Haag). Kennismakingsspel en lunch.

11:45 uur Met de tram/lopen naar Museum v Communicatie (Groep 1) of bij het Filmatelier (Groep 2).

12:00 uur Workshop 1

13:30 uur Korte pauze en met de tram naar workshop 2.

14:15 uur Workshop 2.

15:45 uur  Ouders halen kinderen op bij Museum v Communicatie (Groep 1) of het Filmatelier (Groep 2).

 

Dit programma is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Er kunnen 20 kinderen meedoen met de excursie. We starten gezamenlijk in het Filmhuis. Daarna draaien we een wisselprogramma. Een deel van de kinderen (groep 1) gaat naar het Museum van Communicatie (Zeestraat 82, Den Haag) en het andere deel van de kinderen (groep 2) gaat naar het in het Filmatelier (Korte Koediefstraat 3a, Den Haag). Daarna draaien we het programma om. Alle kinderen volgen dus de twee workshops.

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind.

 

Opgeven

Opgeven kan door het inschrijfformulier in te vullen op de website van Dotado. Klik hier.

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."