29-11-2014: excursie 'oude films en telefooncellen'

Zaterdag 29 november 2014: Oude films en telefooncellen (Den Haag)

 

Waarom is het belangrijk om voor oude films te zorgen? Tijdens de workshop 'Wat is film?' krijg je een uniek inkijkje in het werk van een filmconservator. Met handschoenen, film, plakpersen, filmblikken, scharen, mesjes, lijm, tape en doekjes ga je zelf aan de slag en bekijk je de verschillende filmbeelden als een professionele filmexpert. Je leert wat een inspectietafel is en hoe je een film kunt repareren. Van beschimmelde films tot tot poeder vergane films, alles komt voorbij!

 

Daarna volgt een spannende les in het Museum van Communicatie ('Vlotte pen, snelle babbel!'). Je gaat terug in de tijd en vergelijkt de jaren 1950/1960 met nu. Telefonie, telex, de post, kranten, radio en televisie komen aan de orde. Natuurlijk mag een demonstratie van een oude telefooncel niet ontbreken! Ook ga je zelf aan de slag met een digitale camera of memorecorder. Je maakt een affiche, folder of radioreclamebericht voor de persmap van het Museum voor Communicatie.

 

Programma

10:50 uur Ontvangst bij Filmhuis (Spui 191, Den Haag). Kennismakingsspel en lunch.

11:45 uur Met de tram/lopen naar Museum v Communicatie (Groep 1) of bij het Filmatelier (Groep 2).

12:00 uur Workshop 1

13:30 uur Korte pauze en met de tram naar workshop 2.

14:15 uur Workshop 2.

15:45 uur  Ouders halen kinderen op bij Museum v Communicatie (Groep 1) of het Filmatelier (Groep 2).

 

Dit programma is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Er kunnen 20 kinderen meedoen met de excursie. We starten gezamenlijk in het Filmhuis. Daarna draaien we een wisselprogramma. Een deel van de kinderen (groep 1) gaat naar het Museum van Communicatie (Zeestraat 82, Den Haag) en het andere deel van de kinderen (groep 2) gaat naar het in het Filmatelier (Korte Koediefstraat 3a, Den Haag). Daarna draaien we het programma om. Alle kinderen volgen dus de twee workshops.

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen 35 euro per kind.

 

Opgeven

Opgeven kan door het inschrijfformulier in te vullen op de website van Dotado. Klik hier.

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'