15-11-2014: Kinderexcursie naar Paleis het Loo

Hoe leefde de koningin vroeger? Hoe is het om in een echt paleis te wonen? Lijkt het koninklijke leven op je eigen leven? 

 

Op deze vragen gaan we antwoorden zoeken tijdens de kinderexcursie op zaterdag 15 november 2014. We gaan hiervoor Paleis het Loo in Apeldoorn bezoeken. We gaan ons deze dag koninklijk vermaken! We gaan op ontdekkingstocht in de kamers van het Paleis. Ook gaan we buiten speuren naar koninklijke weetjes en spannende verhalen in de stallen en tuinen van het Paleis.

 

Voor wie

Deze kinderexcursie is voor (hoog-)begaafde kinderen van 6 tot en met 8 jaar.

 

Programma

11.00 u               Verzamelen op de parkeerplaats van Paleis het Loo

                          (Amersfoortseweg, 7313 AA, Apeldoorn)

 

11.15 - 12.45 u   Ontdekkingstocht 'Wonen in een paleis' onder begeleiding van een museumdocent

 

12.45 - 13.30 u   Lunchen en buiten spelen in Speelpaleis Het Loo

 

13.30 - 14.45 u  Speurtocht door de stallen en de tuinen

 

15.00 u              Ouders halen kinderen weer op bij de parkeerplaats van Paleis het Loo

 

Kosten

De kosten voor deze excursiedag zijn 25 euro (incl. BTW). Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies ‘kinderexcursies’ en vermeld onder opmerkingen 'opgave kinderexcursie Paleis het Loo en of u lid bent van Choochem.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus, die deze dag organiseert.


Meer informatie

Boekrecensie

De kleine Hoogbegaafdheid voro dummies

"De kleine Hoogbegaafdheid voor dummies"

Janet van Horssen-Sollie

Een mooie aanvulling qua boekje over hoogbegaafdheid, omdat het in het kort heel veel behandeld wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk is en de schrijfster schuwt de vooroordelen hierin niet. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."