15-11-2014: Kinderexcursie naar Paleis het Loo

Hoe leefde de koningin vroeger? Hoe is het om in een echt paleis te wonen? Lijkt het koninklijke leven op je eigen leven? 

 

Op deze vragen gaan we antwoorden zoeken tijdens de kinderexcursie op zaterdag 15 november 2014. We gaan hiervoor Paleis het Loo in Apeldoorn bezoeken. We gaan ons deze dag koninklijk vermaken! We gaan op ontdekkingstocht in de kamers van het Paleis. Ook gaan we buiten speuren naar koninklijke weetjes en spannende verhalen in de stallen en tuinen van het Paleis.

 

Voor wie

Deze kinderexcursie is voor (hoog-)begaafde kinderen van 6 tot en met 8 jaar.

 

Programma

11.00 u               Verzamelen op de parkeerplaats van Paleis het Loo

                          (Amersfoortseweg, 7313 AA, Apeldoorn)

 

11.15 - 12.45 u   Ontdekkingstocht 'Wonen in een paleis' onder begeleiding van een museumdocent

 

12.45 - 13.30 u   Lunchen en buiten spelen in Speelpaleis Het Loo

 

13.30 - 14.45 u  Speurtocht door de stallen en de tuinen

 

15.00 u              Ouders halen kinderen weer op bij de parkeerplaats van Paleis het Loo

 

Kosten

De kosten voor deze excursiedag zijn 25 euro (incl. BTW). Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze excursiedag kan hier. Kies ‘kinderexcursies’ en vermeld onder opmerkingen 'opgave kinderexcursie Paleis het Loo en of u lid bent van Choochem.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus, die deze dag organiseert.


Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'