25-10-2014: excursie 'jouw lichaam & gezondheid'

Tijdens deze dag ga je van alles ontdekken over je lichaam en gezondheid. ’s Morgens gaan we naar Hortus Botanicus in Leiden. Dit is de oudste botanische tuin van Nederland, aangelegd in 1590 door de Universiteit van Leiden. Hier vertelt een gids speciaal voor ons over giftige en gezonde planten. En je bekijkt oude bomen (bijvoorbeeld de Tulpenboom uit 1715), tropische bloemen en vleesetende planten (!) en leert hier van alles over.

 

Na dit bezoek aan Hortus Botanicus reizen we met de bus naar Corpus in Oegstgeest. Ben jij ook zo benieuwd naar hoe je lichaam er vanbinnen uit ziet? En hoe werken je hersenen, hart, organen en spieren eigenlijk? Je komt het allemaal te weten, want in Corpus gaan we bij de knie het lichaam in en komen we bij de hersenen weer naar buiten. We doen hier een rondleiding en je kunt zelf van alles ontdekken over het menselijk lichaam.

 

Dit programma is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

 

Programma

 9:50 uur  Ontvangst bij Hortus Botanicus (Rapenburg 73, Leiden)

10:00 uur Rondleiding/workshop Hortus Botanicus

11:45 uur Lunchpauze en reizen naar Corpus

13:00 uur Rondleiding Corpus en zelf aan de slag

15:00 uur Ouders halen kinderen op bij Corpus (Willem Einthovenstraat 1, Oegstgeest)

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach van adviesbureau Dotado. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen per kind 35 euro.

 

Opgeven

Inschrijven kan via Dotado.

Meer informatie

Boekrecensie

De kus van Dabrowski

"De kus van Dabrowski"

C. van Kamp- Schöller

Een verhalende kennismaking met de ontdekking van de “Theorie van de Positieve Desintegratie” van Dabrowski. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."