16-10-2014: lezing over het puberbrein

Donderdag 16 oktober – lezing over het puberbrein 

Waarom staan pubers altijd zo laat op? Blijft hun schoolwerk tot het allerlaatste moment liggen? Vinden ze ouders lastig en nemen ze allerlei risico’s? Ouders willen graag betrokken zijn bij hun kinderen, maar waarom lukt dat opeens niet meer? Wat speelt er zich toch allemaal in het hoofd van je kind af? Psycholoog Marjolein van Bodegom legt donderdag 16 oktober uit hoe het puberbrein werkt. Waarom doet de puber zoals hij doet? Ook komen de laatste onderzoeksresultaten aan bod. Deze avond komen eveneens oefeningen aan bod die voor een rustig ontspannen brein zorgen. Aanmelden kan eenvoudig via het inschrijfformulier. Deelname is gratis.

http://www.voeljewel.nl/vjw/index.php/agenda


Meer informatie

Boekrecensie

'Ouders doen ertoe'

"Ouders doen ertoe"

G. van der Veen

Een opvoedboek met veel wetenschappelijke inzichten. Het bestaat uit verschillende delen met daarin alle fasen van de ontwikkeling van een kind. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Wat we in het levensverhaal van Jozef kunnen zien is een persoon met grote capaciteiten vol van wijsheid, die meer dan gemiddeld intellectueel was, die daarbij integer en trouw was. ..."