16-10-2014: lezing over het puberbrein

Donderdag 16 oktober – lezing over het puberbrein 

Waarom staan pubers altijd zo laat op? Blijft hun schoolwerk tot het allerlaatste moment liggen? Vinden ze ouders lastig en nemen ze allerlei risico’s? Ouders willen graag betrokken zijn bij hun kinderen, maar waarom lukt dat opeens niet meer? Wat speelt er zich toch allemaal in het hoofd van je kind af? Psycholoog Marjolein van Bodegom legt donderdag 16 oktober uit hoe het puberbrein werkt. Waarom doet de puber zoals hij doet? Ook komen de laatste onderzoeksresultaten aan bod. Deze avond komen eveneens oefeningen aan bod die voor een rustig ontspannen brein zorgen. Aanmelden kan eenvoudig via het inschrijfformulier. Deelname is gratis.

http://www.voeljewel.nl/vjw/index.php/agenda


Meer informatie

Boekrecensie

De lessen van Day a Week School

"De lessen van Day a Week School"

Verouden, J., Muijnck, de A., Heinink, S. .

Dit boek is geschreven naar aanleiding van 10 jaar onderwijs voor getalenteerde leerlingen. Eën dag per week krijgen deze leerlingen onderwijs op een aparte locatie. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.' Deel 2 over Daniël en zijn vrienden