16-10-2014: lezing over het puberbrein

Donderdag 16 oktober – lezing over het puberbrein 

Waarom staan pubers altijd zo laat op? Blijft hun schoolwerk tot het allerlaatste moment liggen? Vinden ze ouders lastig en nemen ze allerlei risico’s? Ouders willen graag betrokken zijn bij hun kinderen, maar waarom lukt dat opeens niet meer? Wat speelt er zich toch allemaal in het hoofd van je kind af? Psycholoog Marjolein van Bodegom legt donderdag 16 oktober uit hoe het puberbrein werkt. Waarom doet de puber zoals hij doet? Ook komen de laatste onderzoeksresultaten aan bod. Deze avond komen eveneens oefeningen aan bod die voor een rustig ontspannen brein zorgen. Aanmelden kan eenvoudig via het inschrijfformulier. Deelname is gratis.

http://www.voeljewel.nl/vjw/index.php/agenda


Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier is van zĂ­jn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'