27-09-2014: Trainingsdag Geloofwaardig Spreken

Trainingsdag Geloofwaardig Spreken

Tijdens een intensieve trainingsdag ervaar je hoe je een preek of presentatie voorbereidt, opbouwt en uit kunt voeren. Je oefent in een groep van max. 14 deelnemers per trainer waar je feedback krijgt op houding, stemgebruik, gebaren, mimiek, etc. Je gaat met persoonlijke feedback en nieuwe inspiratie en motivatie naar huis. Welkom aan jeugdleiders, zangleiders, oudsten, sprekers en iedereen die wel eens voor een groep staat en het geloof op een geloofwaardige manier over wil brengen!

Wat leer je op een trainingsdag?

  • Je leert op een nieuwe manier naar een Bijbeltekst te kijken aan de hand van de kernwoorden ‘Ontdekken, Begrijpen en Toepassen’.
  • Je leert hoe je een preek opbouwt aan de hand van een mindmap met een duidelijke structuur. (Wanneer je niet (s)preekt, weet je hoe je de basisstructuur toe moet passen op jouw lezing, praatje, presentatie, etc.)
  • Je doet nieuwe motivatie en inspiratie op om je publiek te boeien.
  • Je krijgt feedback op de manier waarop je jezelf presenteert. Je laat je (korte) presentatie opnemen op film, zodat je jezelf thuis terug kunt kijken en de feedback nog beter kunt plaatsen.
  • Je oefent met non-verbale communicatie: gebaren en mimiek, oogcontact, basispositie, positiewisselingen
  • Je oefent met stemgebruik: toonhoogte, tempo, pauzes

 

Geloofwaardig Spreken werkt met hun zgn. ‘IKEA-model': 

 

  • Inspirerend Intro: origineel, pakkend, doelgericht
  • Krachtige Kern: duidelijke boodschap, goed onderbouwd
  • Eerlijk en Echt: vertel iets persoonlijks en houd rekening met bezwaren van je publiek
  • Appellerende afsluiting: motiverend, praktisch, blijvende impact

 

De training wordt gegeven door Paulien Vervoorn. Ze is talent- en (s)preekcoach, trainer en spreker. Ze is auteur van o.a. ‘Hartelijk getalenteerd’ en het boek ‘Geloofwaardig Spreken’. Dit boek is ontstaan vanuit de training Geloofwaardig Spreken die ze samen met Gor Khatchikyan ontwikkelde. Tot een maximum van 14 deelnemers traint Paulien alleen. Tot een maximum van 28 trainen Gor en Paulien samen, zodat er regelmatig in twee groepen geoefend kan worden. Gor is een veelgevraagd spreker, volgde mediatrainingen en won in 2012 het programma ‘Premier gezocht’ met zijn spreektalent.

 

Zie ook www.geloofwaardigspreken.nl 

 

Als Choochemlid krijg je 10% korting. Meld je aan via hun website en mail je aanmelding daarna door naar paulien@geloofwaardigspreken.nl met je bankgegevens en de vermelding dat je Choochemlid bent.  

 

Meer informatie

Boekrecensie

De kus van Dabrowski

"De kus van Dabrowski"

C. van Kamp- Schöller

Een verhalende kennismaking met de ontdekking van de “Theorie van de Positieve Desintegratie” van Dabrowski. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."