Uitzending bij Radio Een Vandaag

Radio Een Vandaag

Uitzending 8 september 2014

Leonardoscholen, plusklasjes, begaafdheidsprofielscholen en zelfs adviesbureaus die u in kunt huren voor uw hoogbegaafde kind. Er lijkt een wildgroei aan onderwijsvormen voor hoogbegaafde kinderen te ontstaan. Maar hoe weet je als ouder dat de school waar je je kleine spruit naar toe stuurt, ook daadwerkelijk goed is voor je kind? 

 

In de studio in Nijmegen zit Lianne Hoogeveen, Hoofd van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek. En in de studio in Amsterdam: Leonieke Boogaard van de Koepel Hoogbegaafdheid waarin allerlei ouderverenigingen van hoogbegaafde kinderen zijn verenigd. En de verslaggever ging op bezoek bij basisschool Het Vianova in Alphen aan den Rijn.

 

Luister hier.

 

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.'