27-09-2014 excursie 'Kijken en bekeken worden!'

Kijken en bekeken worden! (Den Haag)

Tijdens deze excursie leer je van alles over portretkunst in de Gouden Eeuw. Je kunt ook lekker zelf aan de slag met het doen van proefjes en fotograferen. We bezoeken deze dag twee bijzondere plekken. 's Morgens kun je in de rol van raketgeleerde, stratenmaker of chemicus kruipen. Je hebt de keuze uit wel 20 verschillende proefjes, die opgesteld zijn in De Kinderwerkplaats. Kijk maar op de foto. Lijkt het je niet geweldig? Daarna reizen we per tram naar het vernieuwde Mauritshuis. Na twee jaar renovatie en uitbreiding kunnen we daar weer prachtige schilderijen uit de Gouden Eeuw bewonderen, zoals het beroemde schilderij 'Meisje met de parel' (Johannes Vermeer). We bekijken onder leiding van een gids eerst de echte portretten van beroemde Hollandse Meesters en gaan daarna zelf portretfoto's maken. Je leert hoe je daarbij rekening kunt houden met perspectief, uitsnede en compositie. Schrijf je snel in voor deze leerzame en actieve dag!

 

Dit programma is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

 

Programma

10:20 uur  Ontvangst bij De Kinderwerkplaats (Hulshorststraat 12, Den Haag)

10:30 uur Proefjes doen in de Kinderwerkplaats

12:15 uur Lunchpauze en reizen met de Haagse tram

13:30 uur Workshop 'Kijken en bekeken worden' in het Mauritshuis

15:00 uur Ouders halen kinderen op bij Mauritshuis (Plein 29, Den Haag)

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen per kind 35 euro.

 

Opgeven

Opgeven kan via Dotado, ook voor vragen en/of opmerkingen kunt u hier terecht.

Meer informatie

Boekrecensie

"Praktijkboek hoogbegaafdheid in psychotherapie"

Adriaan Sprey

Een praktisch boek vol handreikingen. Aanrader voor (aankomende) hulpverleners in de GGZ, psychotherapeuten en psychologen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."