27-09-2014 excursie 'Kijken en bekeken worden!'

Kijken en bekeken worden! (Den Haag)

Tijdens deze excursie leer je van alles over portretkunst in de Gouden Eeuw. Je kunt ook lekker zelf aan de slag met het doen van proefjes en fotograferen. We bezoeken deze dag twee bijzondere plekken. 's Morgens kun je in de rol van raketgeleerde, stratenmaker of chemicus kruipen. Je hebt de keuze uit wel 20 verschillende proefjes, die opgesteld zijn in De Kinderwerkplaats. Kijk maar op de foto. Lijkt het je niet geweldig? Daarna reizen we per tram naar het vernieuwde Mauritshuis. Na twee jaar renovatie en uitbreiding kunnen we daar weer prachtige schilderijen uit de Gouden Eeuw bewonderen, zoals het beroemde schilderij 'Meisje met de parel' (Johannes Vermeer). We bekijken onder leiding van een gids eerst de echte portretten van beroemde Hollandse Meesters en gaan daarna zelf portretfoto's maken. Je leert hoe je daarbij rekening kunt houden met perspectief, uitsnede en compositie. Schrijf je snel in voor deze leerzame en actieve dag!

 

Dit programma is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

 

Programma

10:20 uur  Ontvangst bij De Kinderwerkplaats (Hulshorststraat 12, Den Haag)

10:30 uur Proefjes doen in de Kinderwerkplaats

12:15 uur Lunchpauze en reizen met de Haagse tram

13:30 uur Workshop 'Kijken en bekeken worden' in het Mauritshuis

15:00 uur Ouders halen kinderen op bij Mauritshuis (Plein 29, Den Haag)

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen per kind 35 euro.

 

Opgeven

Opgeven kan via Dotado, ook voor vragen en/of opmerkingen kunt u hier terecht.

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier is van zĂ­jn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'