30-05-2015: rondvaart met historische schepen in Naarden

Vestingvaart Naarden nodigt jullie uit voor een rondvaart door het noordelijk  gebied van de vroegere Zuiderzeehaven van Naarden, vestingstad met een rijke historie.

 

Speciaal voor jongeren en choochemerds die interesse hebben in de historie en de geschiedenis van de Vestingstad Naarden en vestingbouwkunde in het algemeen, ook is er aandacht voor de mooie natuur.

 

De algemene rondvaart duurt ongeveer een uur en bestrijkt het noordelijk deel van de vestingwateren. De Opwaarts, onze open boot, vertrekt in het seizoen elke middag op vaste tijden. Vaar mee door de zeesluis en de Oude Haven, onder de Zeepoort door naar de zoute gracht. De poort biedt toegang tot een onbewoonde wereld buiten de wallen van de Vesting Naarden. Via een labyrint van water, langs groene verdedigingswallen, beren, beboste ravelijnen en bastions, voert de tocht langs bemoste muren door het boomgat, richting Fort Ronduit.

De strakke puntige wallen gaan nu over in een liefelijk landschap, watervogels wachten u op in de rietkragen, runderen staan dromerig tot hun buik in het ondiepe water te herkauwen.

Maar schijn bedriegt! In vroeger tijden werd hier gevochten, gesneuveld en geplunderd. Eerst kwam de dreiging van de hertog van Gelre en de bisschop van Utrecht. Later belegerden de Spanjaarden en de Fransen de Vesting, die de toegang vormde tot het rijke gewest Holland en de stad Amsterdam.

 

De ervaren schipper is tevens uw gids en vertelt u alles over het roemruchte verleden van de mooiste en best bewaarde vestingstad van West-Europa.

 

Deze activiteit is een rondvaart door Choochemlid Hans Hissink. Er is verder geen programma voor of na de rondvaart, echter wellicht vormt zich een groepje wat besluit in de buurt nog ergens wat te gaan drinken en verder kennis te maken. Er zijn namelijk in en rond Naarden verschillende activiteiten, zoals torenbeklimming, bezichtiging Grote Kerk, het Vestingmuseum, weegschaalmuseum en het Comeniusmuseum. Ook zijn er bij de VVV leuke puzzeltochten door de Vesting te verkrijgen.

Meer informatie kunt u opvragen bij Hans Hissink via hissink080@kpnmail.nl.

 

Datum: 30-05-2015

Tijd: om 11.00 en 12.00 uur

Locatie: De turfloods, Nieuwe Haven, Naarden-Vesting

Kosten: Volw. 6.50 EURO, kinderen t/m 12 jr 4,50 EURO aan de schipper te voldoen

Opgeven: d.m.v. e-mail naar hissink080@kpnmail.nl, opgeven kan t/m 29 mei

Meer informatie op te vragen bij: hissink080@kpnmail.nl

Uitgebreide omschrijving: www.vestingvaart.nl

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."