21-06-2014 ontdek- en speldag over de zomer

Wist je dat op 21 juni officieel de zomer begint? Toch kan het voor deze datum al lekker zonnig, warm en zomers zijn. Maar het kan ook juist op die datum erg koud en nat zijn. Wat is dan de zomer? En waarom begint de zomer op 21 juni en niet op 1 juli?

 

Kom achter de antwoorden op de ontdek- en speldag over de zomer in Veenendaal op 21 juni 2014. Op deze ontdek- en speldag leer je van alles over de zomer. Je gaat proefjes doen met water, (zon)licht en (warme) lucht. En wie bouwt het snelste bootje, de hoogste toren of het mooiste kasteel? Wat je op deze middag maakt, mag je meenemen en ook opeten, want tijdens de lunch versier je je eigen pannenkoek(en). Dat wordt smullen! Na de lunch gaan we de zomer buiten ervaren: lekker ravotten in de speeltuin en leuke ren- en tikspellen doen met water en ballonnen.

 

Voor wie

Deze ontdek- en speldag is voor hoogbegaafde kinderen van 5 tot en met 7 jaar.

 

Wanneer

Op zaterdag 21 juni 2014.

 

Programma

11.00 uur Ontvangst in de clubruimte van de Sionskerk (Adriaan van Ostadelaan 78, Veenendaal; ingang aan de Dr. Slotemaker de Bruïnestraat)

 

11.15 uur De zomer ontdekken in het Kinderlab: 

- proefjes doen met water, (zon)licht en (warme) lucht. 

- bouwen met verschillende materialen. 

Wat je maakt, mag je meenemen!

 

12.30 uur Pannenkoeken versieren en opeten. Daarna ravotten in de speeltuin. 

 

14.00 uur De zomer ervaren buiten: spellen met water, ballonnen en lekker rennen.

 

15.00 uur Ouders halen kinderen op bij de clubruimte van de Sionskerk.

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 25 euro (incl. BTW). 

Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting.

 

Aanmelden

U kunt uw kind hier aanmelden en kies ‘kinderexcursies’. Vermeld onder opmerkingen of u lid bent van Choochem. 

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze ontdek- en speldag. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus die deze dag organiseert.

 

Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."