29-10-2014: Meet & Greet in Veenendaal

Ontmoeting en een goed gesprek met andere ouders over hoogbegaafdheid

 

Ook dit seizoen organiseert Choochem samen met Care4Plus weer Meet & Greet avonden, waarop ouders van hoogbegaafde kinderen elkaar in informele sfeer bij iemand thuis ontmoeten en in gesprek gaan over een thema rondom hoogbegaafdheid.

Op 29 oktober 2014 gaan we met elkaar in gesprek over Mindset. In het filmpje wordt uitgelegd wat dit is en hoe de overtuigingen die je hebt over je intelligentie en kwaliteiten je kunnen helpen of juist belemmeren in je ontwikkeling.

We kijken welke mindset jezelf hebt en welke je kind heeft. We bespreken waarom heel slimme kinderen vaker een vaste mindset hebben en hoe je een vaste mindset kunt ombuigen naar een groeimindset. Welke boodschappen kun je je kind het beste geven?

Voor wie zich nog verder wil verdiepen: 

In dit filmpje legt Carol Dweck de invloed uit van verschillende soorten boodschappen (complimenten) aan kinderen op hun mindset.

 

Praktische informatie:

Locatie: Riethoek 28 in Veenendaal

Tijd: van 20.00 uur – 22.00 uur (vanaf 19.45 uur inloop)

Prijs: er zijn geen kosten

Opgeven en/of informatie: mail naar jdijkstra@choochem.nl onder vermelding van naam, aantal personen en adresgegevens (inclusief telefoonnummer)

 

Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom om mee te komen praten op deze inspirerende avond!

 

Data voor de andere avonden:

  • donderdag 27 november 2014 aan de Wilslaan 28 in Wageningen 
  • woensdag 11 februari 2015 aan de Riethoek 28 in Veenendaal
  • woensdag 26 maart aan de Wilslaan 28 in Wageningen

 

Meer informatie

Boekrecensie

'Ouders doen ertoe'

"Ouders doen ertoe"

G. van der Veen

Een opvoedboek met veel wetenschappelijke inzichten. Het bestaat uit verschillende delen met daarin alle fasen van de ontwikkeling van een kind. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Wat we in het levensverhaal van Jozef kunnen zien is een persoon met grote capaciteiten vol van wijsheid, die meer dan gemiddeld intellectueel was, die daarbij integer en trouw was. ..."