14-06-2014 excursie Noordwijk

Excursie  zaterdag 14 juni 2014: op onderzoek naar de wolf en naar leven in de zee! (Noordwijk)

Op 14 juni zijn we de hele dag op het stand en in de duinen van Noordwijk. Een actieve en informatieve dag onder leiding van De Natuurschool, waarbij je flink je hersens kunt laten kraken en ook heerlijk tot rust kunt komen in de natuur. 

 

Het duinprogramma over de wolf

In de duinen leer je van alles over de wolf. Wist jij bijvoorbeeld dat de wolf hoge geluiden kan horen, die mensen niet kunnen horen? En dat een wolf andere dieren kan ontdekken op 300 meter afstand? Als de wolf binnenkort ook in Nederland gaat leven, weet jij tenminste hoe een wolf eet, denkt en leeft.

 

Op het strand: vissen met een sleepnet in de zee

Weet jij wat er allemaal in de zee leeft? Op het stand ga je dit ontdekken door met een groot sleepnet te vissen in de zee (maximaal tot je knieën in het water). Je vangt altijd wat en gaat daarna onderzoeken welke diersoorten je allemaal hebt gevangen. Je leert ook van alles over de walvis en de vervuiling van de zee.

 

Programma

Dit programma is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar:

 

9:50 uur Ontvangst op het strand (Grote parkeerplaats thv de Randweg 2, Noordwijk)

10:00 uur Programma in de duinen en op het strand

15:00 uur Ouders halen kinderen op bij het strand van Noordwijk (Langevelderslag, Noordwijk)

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen per kind 35 euro.

 

Opgeven

Opgeven kan via dotado: excursie 14 juni 2014

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'