17-05-2014: trainingsdag 'hoogbegaafde kinderen opvoeden'

Je hebt een hoogbegaafd kind en je wilt graag dat het zijn/haar talenten ten volle kan inzetten? Je wilt je kind graag helpen om op te groeien tot een gezond en evenwichtig persoon? Je schrikt er niet voor terug om eens kritisch te kijken naar jezelf en jouw opvoedingsstijl? Dan is deze trainingsdag iets voor jou. Theorie en praktijk gaan  hand in hand. Je leert de behoeftes van je hoogbegaafde kind beter begrijpen en brengt zelf praktische dingen in waar je bij het opvoeden tegenaan loopt. Door dit te delen met andere ouders van hoogbegaafde kinderen en een plan te maken voor een aanpak van je probleem, voel je aan het eind van de dag sterker als opvoeder. Voorbeelden van vragen die aan bod kunnen komen:

 

- Hoe voorkom ik dat ik iedere keer in een woordenstrijd kom met mijn kind?

- Hoe stimuleer ik sociaal gedrag bij mijn hoogbegaafde kind?

- Hoe deel ik op school mijn zorg?

 

Data en details:

Locatie: Rijssen (locatie volgt binnenkort).

 

Prijs: p.p. 90 euro (85 euro voor leden van Choochem) en per ouderpaar 125 euro (115 euro voor leden van Choochem)

 

Data: Deze cursus vindt weer plaats op zaterdag 17 mei (10.15-15.30 uur). Opgeven kan via email. Vermeld daarbij u naam, adres, telefoonnummer en gezinssamenstelling.

 

Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'