10-05-2014: excursie Den Haag

Wist je dat Den Haag officieel helemaal geen stad is, omdat het nooit stadsrechten heeft gekregen in de Middeleeuwen? En dat er beroemde graven, zoals Floris V hebben gewoond? Nu woont en werkt de koning in deze stad en wordt ons land hier bestuurd door de Eerste en Tweede Kamer.

 

Op deze excursiedag leer je van alles over de geschiedenis van Den Haag. Je bezoekt het spannende museum De Gevangenpoort, een Middeleeuwse gevangenis die het spannende verhaal van misdaad en straf in voorbije tijden vertelt. Je neemt een kijkje in het Haags Historisch Museum. 's Middags worden we rondgeleid in de plenaire zaal van de Tweede Kamer, daar waar het allemaal gebeurt. En wat denk je van een bezoek aan de Ridderzaal, de plaats waar de koning ieder jaar de troonrede voorleest? Ga mee op speurtocht en ontdek alle leuke plekjes van Den Haag!

 

Dit programma is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

 

Programma

 

10:20 uur  Ontvangst bij Haags Historisch Museum (Korte Vijverberg 7, Den Haag)

10:30 uur Combinatieprogramma in Haags Historisch Museum en de Gevangenpoort

12:30 uur Lunchpauze en buitenspel

13:30 uur Film en rondleiding door Tweede Kamer en Ridderzaal

15:00 uur Ouders halen kinderen op bij Bezoekerscentrum (Hofweg 1, Den Haag)

 

Kosten

 

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen per kind 35 euro.

 

Opgave

Opgeven kan door hier het inschrijfformulier in te vullen.

 

Meer informatie

Boekrecensie

De lessen van Day a Week School

"De lessen van Day a Week School"

Verouden, J., Muijnck, de A., Heinink, S. .

Dit boek is geschreven naar aanleiding van 10 jaar onderwijs voor getalenteerde leerlingen. Eën dag per week krijgen deze leerlingen onderwijs op een aparte locatie. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

‘Je kunt omschrijvingen in de bijbel tegen komen die raken aan wat hoogbegaafdheid is, of die in ieder geval kenmerkend zijn voor hoogbegaafdheid.' Deel 2 over Daniël en zijn vrienden