05-04-2014: kinderexcursie Openluchtmuseum Arnhem

Ga mee terug in de tijd en ontdek hoe mensen en kinderen vroeger in Nederland leefden en speelden. We gaan kijkjes nemen in oude boerderijen, in de molen en in de bakkerij. We zien hoe de fietsenmaker een wiel van hout maakt en wat er allemaal te koop is in de winkel van Zus en Jet. We rijden mee in de tram en op het Kindererf doe je karweitjes die vroeger heel gewoon waren, zoals water pompen en emmers dragen met een juk. Op het Zaanse plein kun je fietsen op een vélocipede, hoepelen of rijden op een Vliegende Hollander. 

 

Voor wie

Deze kinderexcursie is voor hoogbegaafde kinderen van 5 tot en met 7 jaar.

 

Wanneer

Op zaterdag 5 april 2014.

 

Programma

10.30 uur Ontvangst bij de ingang van het Nederlands Openluchtmuseum (Hoeferlaan 4

in Arnhem)

 

11.00 uur Speurtocht ‘ontdekken hoe ze vroeger leefden’

 

12.30 uur Picknicken en ravotten in de speeltuin in het Openluchtmuseum

 

15.00 uur Ouders halen kinderen op bij de ingang van het Nederlands Openluchtmuseum

 

Kosten

De kosten voor deze dag zijn 25 euro (incl. BTW). 

Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting.

Kinderen met een museumkaart krijgen 10 euro korting.

 

Aanmelden

U kunt uw kind hier aanmelden en kies ‘kinderexcursies’. Vermeld onder opmerkingen of u lid bent van Choochem en of uw kind een museumkaart heeft.

 

Er kunnen minimaal 8 en maximaal 12 kinderen deelnemen aan deze excursie. Uw kind wordt deze dag begeleid door 2 begeleiders van Care4Plus die deze excursiedag organiseert.

 

Meer informatie

Boekrecensie

"HoogbeGAAFd leven. Van 0 - 100"

Marianne van Gelder.

Door middel van inzicht in wat hoogbegaafdheid is en door een pleidooi te voeren voor de aandacht voor leerlingkwaliteiten in het onderwijs in plaats van knellende doelen en vastliggende plannen, is dit boek een gids, zodat hoogbegaafden zich goed kunnen ontwikkelen.

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'