29-03-2014: excursie Naturalis/Technolab

Deze excursie is weer voor de echte speurneuzen en voor kinderen die van experimenteren houden! In Naturalis kun je aan de slag als fossiel-o-loog. Je krijgt antwoord op vragen als: wat is een fossiel? Hoe bewaar je het? Wat gebeurt er in een wetenschappelijk museum? Hoe leefden dinosauriërs? Het schoongemaakt fossiel neem je zelf mee. Na een lekkere 'uitwaaipauze', gaan we naar het Techolab. Daar mogen je hersens flink aan de slag met de workshop MVZGZ (Ministerie Van Zeer Geheime Zaken). Je lost mysteries op door middel van moeilijke rekensommen en geheimschrift. Ook onderzoek je de kracht van de wind en stuit je op vreemde vingerafdrukken. Helaas kunnen wij je niet meer vertellen, deze workshop bevat strikt geheime informatie. Het zou erg gevaarlijk zijn als die in de verkeerde handen zou vallen..

 

Dit programma is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

 

Programma

 

 9:50 uur  Ontvangst bij Naturalis (Darwinweg 2, Leiden)

10:00 uur Workshop 'Fossiel-o-loog'. Onderzoek aan de hand van echte fossielen.

11:30 uur Uitwaai- en lunchpauze, lopen naar Technolab

13:00 uur Workshop MVZGZ in Technolab. Los een mysterie op!

15:00 uur Ouders halen kinderen op bij Technolab (Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden)

 

Kosten

 

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen per kind 35 euro.

 

Opgeven

 

Opgeven kan door hier het inschrijfformulier in te vullen.


Meer informatie

Boekrecensie

'Hoogsensitieve ouders'

"Hoogsensitieve ouders"

Elaine N. Aron

Een uitermate geschikt boek voor de hoogsensitieve ouder. Met veel herkenbaarheid en handreikingen hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en opvoeden!

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"God kan wat met mensen die zeer complex zijn, een groot rechtvaardigheidsgevoel bezitten, niet helemaal volgens de regels van het spel leven, de nodige vragen en opmerkingen hebben en soms gewoon tegenstribbelen, … maar uiteindelijk toch naar Hem luisteren."