29-03-2014: excursie Naturalis/Technolab

Deze excursie is weer voor de echte speurneuzen en voor kinderen die van experimenteren houden! In Naturalis kun je aan de slag als fossiel-o-loog. Je krijgt antwoord op vragen als: wat is een fossiel? Hoe bewaar je het? Wat gebeurt er in een wetenschappelijk museum? Hoe leefden dinosauriërs? Het schoongemaakt fossiel neem je zelf mee. Na een lekkere 'uitwaaipauze', gaan we naar het Techolab. Daar mogen je hersens flink aan de slag met de workshop MVZGZ (Ministerie Van Zeer Geheime Zaken). Je lost mysteries op door middel van moeilijke rekensommen en geheimschrift. Ook onderzoek je de kracht van de wind en stuit je op vreemde vingerafdrukken. Helaas kunnen wij je niet meer vertellen, deze workshop bevat strikt geheime informatie. Het zou erg gevaarlijk zijn als die in de verkeerde handen zou vallen..

 

Dit programma is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

 

Programma

 

 9:50 uur  Ontvangst bij Naturalis (Darwinweg 2, Leiden)

10:00 uur Workshop 'Fossiel-o-loog'. Onderzoek aan de hand van echte fossielen.

11:30 uur Uitwaai- en lunchpauze, lopen naar Technolab

13:00 uur Workshop MVZGZ in Technolab. Los een mysterie op!

15:00 uur Ouders halen kinderen op bij Technolab (Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden)

 

Kosten

 

De kosten voor deze dag zijn 40 euro (incl. BTW) pp. Uw kind wordt de hele dag begeleid door een orthopedagoog en een kindercoach. Ouders die lid zijn van oudervereniging Choochem krijgen 5 euro korting en betalen per kind 35 euro.

 

Opgeven

 

Opgeven kan door hier het inschrijfformulier in te vullen.


Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'