Studievaardigheidstraining

Studievaardigheidstraining

Op donderdagmiddag 27 februari 2014 start Care4Plus een studievaardigheidstraining voor (hoog-) begaafde kinderen in groep 8. Omdat deze kinderen leren op begrip in plaats van het geheugen te gebruiken, is er grote kans dat ze op de middelbare school vast gaan lopen. In de training worden de kinderen werk- en leerstrategieën aangereikt, waarmee ze teksten en woordjes kunnen leren en goed kunnen onthouden. Ook leren ze hun leerstijl ontdekken, hoe het geheugen werkt en hoe je moet plannen. De studievaardigheden worden geoefend op lesstof van de eerste klas middelbare school. De training wordt afgesloten met een slotopdracht, waarin alle geoefende vaardigheden aan bod komen. Zo is de training een onmisbare voorbereiding voor een goede start op de middelbare school!

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten op donderdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur op 27 februari, 13 maart, 27 maart, 10 april, 24 april en 8 mei 2014 en wordt gehouden in een zaal van de Sionskerk, Adriaan van Ostadelaan 78 in Veenendaal. Aanmelden kan via info@care4plus.nl of telefoonnummer 06-28305818.

meer informatie: care4plus


Meer informatie

Boekrecensie

De kus van Dabrowski

"De kus van Dabrowski"

C. van Kamp- Schöller

Een verhalende kennismaking met de ontdekking van de “Theorie van de Positieve Desintegratie” van Dabrowski. 

Aan het woord is...

Suzanne Buis

Suzanne Buis

Schrijver, droomdenker, gedachtenschenker

"Hoogbegaafdheid is een andere manier van zíjn. Dus niet alleen een hoge intelligentie; ook veel fysieke, neurofysiologische en emotionele beleving is heel anders."

Columns

Hoogbegaafdheid in de Bijbel

"Deze mensen zijn uitgekozen als waarschijnlijk (hoog)begaafd volgens de normaal geaccepteerde criteria, omdat ze hoge intelligentie, multipotentialiteit, hooggevoeligheid, en emotionele intensiteit vertonen..."