Studievaardigheidstraining

Studievaardigheidstraining

Op donderdagmiddag 27 februari 2014 start Care4Plus een studievaardigheidstraining voor (hoog-) begaafde kinderen in groep 8. Omdat deze kinderen leren op begrip in plaats van het geheugen te gebruiken, is er grote kans dat ze op de middelbare school vast gaan lopen. In de training worden de kinderen werk- en leerstrategieën aangereikt, waarmee ze teksten en woordjes kunnen leren en goed kunnen onthouden. Ook leren ze hun leerstijl ontdekken, hoe het geheugen werkt en hoe je moet plannen. De studievaardigheden worden geoefend op lesstof van de eerste klas middelbare school. De training wordt afgesloten met een slotopdracht, waarin alle geoefende vaardigheden aan bod komen. Zo is de training een onmisbare voorbereiding voor een goede start op de middelbare school!

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten op donderdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur op 27 februari, 13 maart, 27 maart, 10 april, 24 april en 8 mei 2014 en wordt gehouden in een zaal van de Sionskerk, Adriaan van Ostadelaan 78 in Veenendaal. Aanmelden kan via info@care4plus.nl of telefoonnummer 06-28305818.

meer informatie: care4plus


Meer informatie

Boekrecensie

Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?

"Te slim voor de brugklas. Wat denk je zelf?"

Janneke van Oorschot.

Verhalen van zeven slimme, heel verschillende brugklassers en hun mentor.

Aan het woord is...

Richelle de Deugd

Richelle de Deugd 

eigenaar Hobega

"Hoogbegaafden kunnen zich heel erg ‘niet begrepen’ en ‘niet gezien’ voelen (zoals ze werkelijk zijn) door mensen in hun dagelijkse omgeving."

Casus

Zoon van Martin

‘Toen ik voor het eerst bij jou kwam was het alsof ik van binnen een BMW motor had maar omdat ik niet op wilde vallen, verstopte ik mezelf in een Lada carrosserie.'